29 Апр

Национално първенство по ракетомоделизъм

На 21 април в с. Вълчитрън, община Пордим, област Плевен се състоя Национално първенство по ракетомоделизъм за деца. Организираната група по занимания по интереси в училище, под вещото напътствие на ръководителя на Клуб по ракетомоделизъм "Харалампи Джамджиев" Марин Димитров Георгиев, взеха участие учениците от 4. Б клас - Андреан Илиев и Ивайла Костадинова. Андреан стана първенец на България в група S6А, а отборно завоюваха трето място!
Браво! Още блясък и гордост за ОУ "Д. Благоев"!

Продължава...
25 Апр

Карнавал на приказните герои в ОУ „Димитър Благоев“

Във връзка с Международния ден на книгата и авторското право – 23-ти април и проведения в първите класове Празник на буквите, първокласниците от ОУ „Димитър Благоев“ с класни ръководители г-жа Теменужка Георгиева и г-жа Нели Бойчева организираха Карнавал на приказните герои.

Събитието се проведе в Актовата зала на училището. Участници бяха децата от Подготвителната група и учениците от начален етап. Участниците подготвиха с голяма любов костюмите на любимите си приказни герои и дефилираха на сцената. Всички класове получиха Грамоти и книжки с приказки, а децата от Подготвителната група – книжки за оцветявате. Инициативата имаше за цел да се насърчи четенето на приказки и да създаде любов към книгите.

Продължава...
22 Апр

Пролетен празник с бъдещите първолаци

На 17 април нашето училище "Димитър Благоев" събра на весел пролетен празник малчуганите от търновски детски градини. Инициативата бе забавен и емоционален подарък за децата от подготвителните групи на ДГ „Пролет“, ДГ „Евгения Кисимова“, ДГ „Слънчев дом“, ДГ "Ивайло" и от подготвителната група в ОУ "Д. Благоев". Посрещането на децата и техните родители беше организирано от бъдещите учители на първи клас за учебната 2019/2020 година г-жа Силвия Николаева, г-жа Таня Чолакова и г-жа Петя Захариева.За децата бяха организирани образователни моменти в класните стаи и забавни игри в актовата зала и физкултурния салон. Учениците от четвърти клас бяха домакини. Те ентусиазирано разказваха за училището и дариха своите малки приятели с изработени и украсени от тях великденски яйца.

 

Продължава...
21 Апр

Работна визита в Турция по проект „Math has never been such fun!“

Екип от преподаватели  на ОУ “Димитър Благоев“ прекараха пет дни /8-12.04.2019/ в Истанбул на последната работна визита по проект  „Math has never been such fun!“ по програмата Еразъм+.

Домакинското основно училище „Еренкьой“ изненада партньорите от България, Италия, Полша и Унгария с мило посрещане с изпълнение на  традиционни песни и танци. Богатата програма на визитата включи посещения на  Парк Гьозтепе за фестивала на лалетата, аквариум Sea life, хълма Пиер Лоти, квартал Ортакьой, Музея на миниатюрите, Музея-панорама, посветен на Сюлейман Великолепни, Двореца Топкапъ, Света София, Цистерната на базиликата с колоната на Медуза, Капалъ чарши, площад Таксим, главната улица Истиклял, Водно лазерно шоу  Watergarden, парк Чамлъджа, разходка по Босфора и Кулата на девицата.

 В работните сесии учителите дискутираха ефективното използване на иновативните практики за преподаване и учене на математика, логика и роботика в процеса на образованието, които станаха част от добрите практики в училищата-партньори. Всички патньори обсъдиха успешното приключване на проекта и попълването на финалния отчет. Представиха се и последните общи съвместни продукти – Дневник на проекта и фотоалбум със спомени от визитите. Предстои попълване на въпросник за оценка на проектните дейности от ученици и учители.

 

Продължава...
14 Апр

Награда от Националната изложба за ученическо творчество "Заедно"

Поздравления за Георги Стоянов Стоянов от 1 "а" клас, който спечели 3-то място на Националната изложба за ученическо творчество "Заедно". Отличен е между 900 участници. На 12.04.2019 г.  на тържествена церемония Георги получи наградата си! 

 

Продължава...
14 Апр

Таблицата за умножение не е толкова трудна!

Проектът "Звездна математика" на учениците в единадесети клас от ПМГ Теодора Славова и Симеон Михайлов бе посрещнат с голям интерес от учениците от II "а" клас. Таблицата за умножение се учи лесно и неусетно в 3D пространството!

 

Продължава...
08 Апр

Открит урок - Обърната класна стая в „Креативни мислители”

Обърната класна стая в „Креативни мислители”

Открит урок

Тема - Развитие на растенията

Предмет -  Човекът и природата

„Креативни мислители”  отново ни пренесе в света на знанието. Различното  този път беше, че  четвъртокласниците  сами реализираха  урока си за нови знания по Човекът и природата.

„Обърнатата класна стая” е съвременен педагогически модел, в който типичният урок в клас и домашната работа сменят своите места. Уроците за нови знания се подготвят от учениците самостоятелно вкъщи/ след кратък инструктаж от учителя, подплатен с презентация по темата без коментар/, а по време на училищните занимания се дискутира темата с учителя - задават въпроси,  създават,  анализират, прилагат, разбират, запаметяват чрез действие. 

Всеки самостоятелно или в екип имаше определена задача, която да реализира. Експериментирахме, презентирахме знания, направихме изводи, създадохме въпросник, който попълниха и нашите гости. Преминахме заедно през целия жизнен цикъл на растенията – едногодишни и многогодишни. Научихме и много любопитни факти за флората, без която не можем. Накрая откривахме различни растения на интерактивната карта на АЗБУКАРИ.

Беше полезно, интересно и забавно да учим един от друг! А стаята се изпълни с пролетен аромат на детски усмивки и ценни знания.

Класен ръководител на IV Б клас: Силвия Николаева

13.03.2019 г., град Велико Търново, ОУ „Димитър Благоев”

 

 

Продължава...
Абонамент чрез RSS