26 Мар

Адриана Тодорова от 7. А клас е национален финалист в състезанието по английски правопис Spelling bee

Адриана Тодорова от 7. А клас е национален финалист в състезанието по английски правопис Spelling bee!След тричасова битка тя безапелационно победи 28 съперници от 4 области на България. Състезанието се проведе в град Ловеч и това е тринадесетото му издание. Финалът е на 22 април в град София. За класирането си на финал Адриана спечели едноседмичен езиков лагер през месец юли. Константин Иванов от 5. А клас се представи отлично и се пребори за четвъртото място. Сигурни сме, че догодина ще е първенец! Браво на децата!

Продължава...
16 Мар

Четвъртокласници от ОУ “Димитър Благоев” във В. Търново потърсиха отговор на въпроса “Колко и какво е твърде много в мреж@та?”

Четвъртокласници от ОУ “Димитър Благоев” във В. Търново потърсиха отговор на въпроса “Колко и какво е твърде много в мреж@та?” и посочиха алтернативи, с които да бъде избегнато пристрастяването на децата към електронните устройства. 12-те участници от клуб “ITI – Социални медии II” учиха, размишляваха, дискутираха, изследваха, обсъждаха, предлагаха и с помощта на уеб инструмент за графичен дизайн Canva екипно създадоха брошура, насочена към учениците от тяхното училище. На 10 март, когато бе представителната изява на клуба, всяка паралелка в ОУ “Димитър Благоев” получи диплянката на хартиен носител. Повече информация ТУК

Продължава...
16 Мар

Как безопасно да караме колело във Велико Търново

Незабравим час на класа с двама представители на „Търново ранс – Движение и здраве за всеки“ се проведе в ОУ „Димитър Благоев“. С учениците от 7-б, 7-а, 5-б клас се срещнаха Калин Василев – Калинба и Пламен Геров. Повече информация ТУК

Продължава...
13 Мар

Пролетен празник за бъдещи първокласници организира училището ни

Ръководството и учителите организират за бъдещите първокласници чудесен Пролетен празник. Той ще се проведе в Актовата зала на училището на 21 март от 17:00 часа. Запланувани са много активности за малките дечица и техните родители, организирани на работни станции с много пролетни изненади и помощта на четвъртокласниците! Музика, танци, спортна игра, обиколка на училището и още много интересни занимания.

Заповядайте! Ще ви очакваме!

Продължава...
10 Мар

Вълнуващо онлайн участие на Адриана, Анна-Мария, Виктория и Константин в олимпиадата BeSafeNet

BeSafeNet е инструмент за насърчаване на рисковата култура сред населението с подкрепа от Споразумението за европейски и средиземноморски опасности на Съвета на Европа. Олимпиадата се провежда като онлайн състезание за всички класове в средните училища на държавите-членки на Споразумението. Тестът е върху съдържанието на www.BeSafeNet.net, уеб портал за информираност за риска, насърчаван от Споразумението EUR-OPA и разработен в сътрудничество с Гражданската защита на Кипър. Петте теми на олимпиадата през 2023 г. са: Земетресения, Радиологични спешни случаи, Пожари, Наводнения, Урагани и бурни вълни. А нашите деца бяха емоционални, разсъдливи и вече нямат търпение да излязат резултатите от олимпиадата!

Продължава...
04 Мар

Честит национален празник - 3 март!

С радиопредаване на ученици от прогимназиален етап и музикален поздрав от 2. А клас си честитихме 145 години от Освобождението на България - 3 март 1878 година!

Можете да видите повече ТУК и ТУК

Продължава...
01 Мар

Третокласниците участваха в открит урок по родолюбие

Днес, 1 март, третокласниците участваха в открит урок по родолюбие - посветен на 3 март, със съдействието на Национално дружество "Традиция"- регионален клуб В.Търново.

Беше интересно, вълнуващо, поучително.

Продължава...
Абонамент чрез RSS