25 Апр

Много успешен и с небивал интерес премина тазгодишния великденски благотворителен базар в училище

Честит Великден! Нека за всички има само здраве, мир и благоденствие!

Точно преди великденските празници завърши и нашия Великденски благотворителен базар в училище. Интересът и активността към него придоби небивали размери. Включиха се много чевръсти майки, татковци, учители, близки на учениците и самите ученици, които приготвиха вкусни лакомства в полза на благородната кауза на събитието. Изработените собственоръчно продукти,  на великденска тематика, също се разграбиха още в първите дни. Всички с удоволствие си купуваха от вкусните и пресни лакомства, които се изяждаха веднага с наслада. Томболата също зарадва десетки ученици късметлии! 

Благодарим от сърце на всички! Такива събития ни сплотяват още повече!

Очаквайте скоро и други събития и инициативи, които да ни обединят още по-силно като общност!

 

Продължава...
20 Апр

Продължава изпълнението по програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“

Тези дни беше посетена поредната институция по програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“. Учениците от петите и шестите класове на ОУ „Димитър Благоев” имаха възможност да се обучават в сградата на катедра „Скулптура”. След дълга и вълнуваща лекция на ас. д-р Мартин Митев, който преподава в катедра „Скулптура” към Факултета по изобразително изкуство, учениците имаха възможност да работят с глина. Сами се убедиха, че тази работа далек не е лесна, а напротив. Въпреки това една голяма част от тях успяха да изработят интересни фигури от глина, които след това си занесоха вкъщи като свои лични трофеи.                                                                                                     

Следващата спирка на екипа учители по проекта е гр. Трявна. Там учениците от 5. и 6. клас ще имат възможността да се докоснат до възрожденския свят на българина.

Продължава...
14 Апр

Писателят Асен Сираков се срещна с ученици на ОУ "Димитър Благоев“

Близо 100 ученици от I до IV клас в ОУ Димитър Благоев“ във Велико Търново днес се се срещнаха с писателя Асен Сираков, който представи детските си книги пред тях. Сираков участва в седмото издание на „Фоайе на книгата с автограф“. Срещата бе вълнуваща, тъй като за пръв път на малчуганите гостуваше детски писател. Сираков представи поредицата от книжки с герои животни „Приказки с картинки за чудати животинки“, която е за деца във възрастовия диапазон 5-8 години и четирилогията за семейно четене „Четвъртото неизвестно“. В срещата участва и издателят Делян Илиев, който бе осигурил ваучери за отстъпка за книги за децата с цел стимулиране на четенето.

Повече информация за събитието може да прочетете ТУК

Продължава...
13 Апр

Великденски благотворителен базар: 18 - 21 април 2022 г.

Традициите се завръщат с пълна сила в училище! 

Тези инициативи в общността сега са ни много ценни - неминуемо сплотяват и развиват социалните умения!

Заповядайте!

Продължава...
12 Апр

Остави всичко и чети 2022

В много страни по света 12 април е посветен на D.E.A.R. Day (Drop Everything And Read – Остави всичко друго и чети). В този ден всеки е поканен да отдели няколко минути да почете на спокойствие – без изисквания, без необходимост от обратна връзка, без препоръчани или задължителни книги.
През 2022 г. фондация „Детски книги“, Българската библиотечно-информационна асоциация и фондация „Глобални библиотеки – България“ ви канят да се включите в инициативата и да отделите 15 минути за четене – с/без деца, у дома или в офиса, на глас или наум!
Кога? 12 април 2022 г.
Къде? В училище, у дома, в библиотеката, в парка, в градския транспорт или където и когато е възможно
Какво? Оставете всичко и отделете 15 минути за четене.
Ние от 3. Б клас участвахме с удоволствие в инициативата днес. В часа по четене отделихме почти 30 минути за четене - като всеки си избра какво да чете. Знаем също, че четенето е много важно, защото в голяма степен определя качеството на живот на човек в дългосрочен план, а недобрите четивни умения се отразяват негативно не само на академичните постижения на детето/човека, но и са пречка пред разкриването на пълния му потенциал, социалната и трудовата му реализация. ?? Ето защо днес се включихме в тази ключова инициатива. Но ние няма да спрем да четем и утре, и вдругиден, и другата седмица, и другия месец, и другата година, и след 5 години, и след 20... четенето е сила!?
Продължава...
01 Апр

Двама участници от Клуб "ТВ В мреж@та" - Диляна от 6. Б клас и Женянг от 5. А клас са носители на призови места в своята възрастова група от 10-я национален ученически конкурс "Григор Попов"

Диляна Върбанова от 6. Б клас на ОУ „Димитър Благоев“ грабна първото място в Десетия Национален ученически конкурс „Григор Попов“ в Раздел „Очерк“ във възрастовата група 5-8 клас със своя текст „Хората на моята улица“. В него талантливата млада писателка разказва своите наблюдения, съзерцания и предположения за обитателите и случайните минувачи на любимата й улица.
Втора награда в категория „Репортаж“ печели Женянг Ли от 5. А клас. Той изпрати за националния репортерски конкурс текст със заглавие: „Как се учи математика в Китай?“. В него Жен разказва за родното си място в далечната държава, за методите и уменията, които развиват малките математици в Китай. Но споделя и факта, че с пристигането си в България е усетил една много топло отношение към себе си, „В България всяко дете е изключително дружелюбно и всеки има много добри приятели. Но в Китай може всяко дете да няма и минута почивка всеки ден, както и време за игра с приятели. Чрез това може да разберете защо аз нямам много приятели в Китай“, заключава петокласникът Жен в своя материал.
В Десетия Национален журналистически конкурс „Григор Попов“ участваха 124 млади автори и 47 колектива, разпределени в три възрастови групи. Общият брой на образователните институции, представили свои възпитаници, е 60 от 30 населени места в следните областните центрове: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана.
Церемонията по връчването на наградите на отличилите се участници ще се състои в двора на родната къща на Григор Попов – музей „Станка и Никола Икономови“ – Разград, на 5 април 2022 г. от 14 часа.
Продължава...
01 Апр

Кристиян от 1. Б клас спечели второто място в национален конкурс

Кристиян от 1. Б клас спечели второто място в НАЦИОНАЛЕН  КОНКУРС ЗА РИСУНКА И ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО “ВОДАТА – ИЗВОР НА ЖИВОТ”- 2022 г. с ръководител Людмила Тодорова! Честито!

Продължава...
Абонамент чрез RSS