30 Юни

Константин Виолинов от 7. Б клас завоюва 1-во място на Националния кръг на олимпиадата по информационни технологии 2022

Константин Виолинов от 7. Б клас с проекта си "B-Smart - Make the Future Possible!" е класиран на 1-во място в I-ва състезателна група 5.-7. клас с финален резултат от 96 от 100 възможни точки. Поздравления!

В навечерието на 24 май седмокласникът Константин получи сертификат за признание и ваучер-подарък на стойност 20 лева от ръководството на училището. Ротари Клуб Велико Търново също награди Константин за признанието!

Научен ръководител на проекта е Цветелина Мирославова - старши учител по матeматика и информационни технологии.

Идеята за създаването на умен дом (Smart Home), в който автоматизирано да управляваме своите уреди възниква още през 1975 година със създаването на първият комуникационен протокол за домашна автоматизация Х10. Днес решенията за умен дом са част от голямото направление Интернет на нещата (Internet of Thing, IoT) и се свързва с т.нар. четвърта индустриална революция. Създаването на решения за умен дом изисква набор от системни знания в областта на програмирането, математиката, комуникацията, електрониката и механиката.

Целта на сайта е да бъдат представени собствени видеа с проекти за домашна автоматизация с Arduino.
В заключителното видео е представена и цялостната интеграция на отделните проекти чрез изграждането на реалистичен макет на умен дом с локално (автономно) управление, съчетано с възможностити за управление чрез Интернет, чрез мобилен телефон, с помощта на гласовия асистент Alexa, както и с класически инструменти като ключове и инфрачервено дистанционно.

Повече за проекта може да видите и прочете на сайта на Константин ТУК

 

Продължава...
10 Юни

I място завоюва София Николова от 3. Б клас от ХХХI МЕЖДУНАРОДЕН ЕКОЛОГИЧЕН ФОРУМ "СРЕБЪРНА 2022"

I място за София Николова от 3. Б клас от ХХХI МЕЖДУНАРОДЕН ЕКОЛОГИЧЕН ФОРУМ "СРЕБЪРНА 2022"! ???
Нейното стихотворение "Магията на Земята" е класирано с най-високото отличие в Международен конкурс за рисунка, есе, стихотворение, разказ на тема: "Планетата Земя - безценен дар". Събитието е организирано от ЦПЛР-ОДК, МОН, РИОСВ-Русе, Национален дворец на децата, фондация "Еврика" под патронажа на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и Община Силистра. В престижния форум тази година има над 400 участници от цялата страна и Румъния.
Поздравления за София и умението да "рисува" с думи! ?
Продължава...
10 Юни

Представителна изява на клубовете ТВ В мреж@та, Електронно списание В мрежа@та, "Игривите благоевчета". Финална изява и на проект "Културните институции като образователна среда"

Над 100 ученици от ОУ “Димитър Благоев” във В. Търново участваха в минифестивал на талантите в Шишмановата баня в старата столица. Те се представиха с театрални етюди, музикални изпълнения, работилница за плъстене на вълна, рисуване върху текстил, работа с глина, изтеглиха томбола с награди и още много изненади. Събитието беше организирано от деца за деца и събра ведно усилията на няколко училищни клуба. На импровизираната сцена в един от най-автентичните обекти на Средновековна България се изявиха членовете на “Игривите благоевчета” с ръководител Георги Кръстев, електронно списание “В мреж@та” с ръководител Емилия Маринова, и ТВ клуб “В мреж@та” с ръководител Таня Мишева. 

Повече подробности за събитието може да прочетете ТУК 

 

Продължава...
Абонамент чрез RSS