25 Май

Конкурс по краснопис в ОУ „Димитър Благоев” по случай 24-ти май

Благоевци отбелязват един от най-красивите български празници – 24-ти май, с конкурс по краснопис в прогимназиален етап.                                  

Към училищния конкурс имаше голям интерес - близо 60 ученици взеха участие в него. Всеки един от тях участниците внимателно изписваше буква по буква НАЙ-КРАСИВАТА АЗБУКА. Конкуренцията беше голяма и компетентното жури в лицето на г-жа Анита Колева – старши учител по изобразително изкуство в ОУ „Димитър Благоев”, и ас. д-р Симеон Желев – преподавател в специалност „Графичен дизайн”, се затрудни много при своя избор.

Поради големия интерес от страна на учениците организаторът г-н Георги Кръстев – учител по БЕЛ, реши наградените ученици да бъдат петима, а не трима, както беше обявено. Освен това бяха отличени и петима ученици с поощрителни грамоти. Последните грамоти получиха Ая Михайлова – 5. „а” клас, Валерия Пенчева – 7. „в” клас, Елена Касакова, Пламенна Русева и Юлиана Димитрова – 6. „а” клас. В ТОП 5 се класираха: 5-то място – Кристина Николова – 7. „а” клас, Аделина Кънева – 6. „а” клас, Ерен Мехмедов – 7. „в” клас, Диляна Върбанова – 6. „б” клас, Ивайла Георгиева – 7. „а” клас.

На печелившите честито!
А на всички  – честит празник! Да бъдем горди със своята азбука и да я разпространяваме правилно и КРАСИВО!

Продължава...
20 Май

Нови чудесни награди за учениците от 1. Б клас

Дарина е на 1- во място, а Венислава на 3-то в надпреварата на международния форум “Велики Преслав - историята на цял един народ”- раздел пластика.
Форумът е под патронажа на Вицепрезидента на Република България. Честито!
Продължава...
20 Май

Спортен празник на Ксилифор се осъществи на 19 май

   С много спортни дейности, награждаване, песни и забавления на 19 май за учениците от ОУ "Димитър Благоев" се реализира организирания спортен празник на местност Ксилифор.

  Всички деца от ПГ и ученици от 1. до 7. клас преминаха през всички спортни панели и много се забавляваха - въжен мост, бадминтон, щафетни игри, спускане с тролей над езерото, управление на лодка - кану в езерото, ловене на риба, дартс.

  Времето беше чудесно и за лична изява на всеки клас на организираната сцена, на която показаха и своите певчески и танцови заложби.

  В края на спортния празник госпожа Владимирова - директор на училището награди с грамота и ваучер - подарък на стойност 20 лева всички ученици, които през учебната 2021/2022 година са спечелили призови места от национални, областни, международни и други значими конкурси и олимпиади. В навечерието на 24 май те получиха заслужени овации от съучениците си и техните учители, защото са допринесли за престижа на училището и са показали своите заложби. Честито на наградените! 

  

Продължава...
20 Май

Продължава изпълнението по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда” в ОУ „Димитър Благоев”

     С посещението на редица културни институции в градовете Трявна и Габрово продължава дейността по училищния проект, спечелен от Национална програма на МОН – „Осигуряване на съвременна образователна среда – Модул „Културните институции като образователна среда“. На 19 май петокласниците и шестокласниците от ОУ „Димитър Благоев” посетиха Славейковото школо, Даскаловата къща и музеят за африканското и азиатското изкуство в Трявна, както и Планетариума и Дома на хумора и сатирата в Габрово.

    Провеждането на часове извън училище дава възможности учениците да изучат и съпреживеят в извънучилищна среда част от учебното съдържание, заложено в задължителната учебна програма. Целта е чрез използване на междупредметните връзки по история и цивилизации, български език и литература, география и икономика, изучаваните в училището английски и руски език, учениците по-добре да разбират и осъзнават преподаваните знания. Изграждане на изследователско отношение към света, формиране на научен светоглед и умение да се преценяват проблемите всеобхватно, са част от целите на проекта. По него работят преподавателите Таня Мишева, Георги Кръстев и Юлия Юркова.

Продължава...
06 Май

Седмица на отворени врати

Традициите  продължават! 

Мили родители, близки и приятели,

Заповядайте да изживеем една вълнуваща седмица на отворени врати в любимото училище - НАШЕТО!

Вижте цялата програма по дни и часове: 

Продължава...
Абонамент чрез RSS