Иновативно училище


 Представителна изява/заключителна на Клуб "ITI - Социални медии"II, 9 юни 2023 година
Портфолио
 
 

 
Отбелязвяме Световният ден на телекомуникациите и информационното общество - 17 май
 
 
  
 

 

Анкета свързана с иновацията на ОУ "Димитър Благоев" и НП "Иновации в действие" - май 2023
 
 

 

В мрежата - онлайн списание за дигитална култура. Разгледайте! ТУК
 
7 май е Международният ден на радиото и телевизията и професионален празник на работещите в тези две сфери. По този повод и кампанията на РУО - Велико Търново по кариерно ориентиране "Мисля за своето бъдеще", участниците в Клуб "ТВ В мреж@та" направиха свои видеофилм. В него представят посещението си в сградата на вестник "Янтра Днес" и интервюта с журналисти.
 
 
 
По повод Деня на свободното слово 3 май ученици от клуб ТВ В мреж@та към ОУ "Димитър Благоев", Велико Търново раздадоха листовки с информация за дейността си и разговаряха със случайни минувачи. Целта на флашмоба в парк "Марно поле" беше да представят и разпространят по нестандартен начин заниманията си в Клуб ТВ В мреж@та, която да достигне до повече хора. Великотърновци бяха любезни и отзивчиви, отчетоха след акцията репортерите на училищния клуб.
 

Чуден STEM ден в училище си спретнахме -
" С Лего и робот Фотон
играя, правя, уча в тон"
 
  • В изпълнение на инициативата на РУО – Велико Търново „Месец на иновациите“ – 06.03.2023 г. – 06.04.2023 г. в ОУ “Димитър Благоев“ – град Велико Търново - Модул 4 – Организиране на STEM ден в училище.
Може да научите повече от бюлетина на събитието👇 
 
 
 
  
В изпълнение на инициативата на РУО – Велико Търново „Месец на иновациите“ – 06.03.2023 г. – 06.04.2023 г. в ОУ “Димитър Благоев“ – град Велико Търново.
Модул 2 – Представяне на презентация, съдържаща информация за прилагани иновативни методи и подходи – „Учене, базирано на проекти“ и „Интердисциплинарни уроци в обучението“.
 


 
Открит урок на Клуб ITI – Социални медии II
В изпълнение на инициативата на РУО – Велико Търново "Месец на иновациите“ – 06.03.2023 г. – 06.04.2023 г.- ОУ “Димитър Благоев“ – град Велико Търново
Модул 1 – Провеждане и споделяне на открити педагогически практики от учители в иновативните училища👩‍🏫

 

 


 В изпълнение на инициативата на РУО – Велико Търново - „Месец на иновациите“ – 06.03.2023 г. – 06.04.2023 г.

Модул 3 – Споделяне на опит за прилагане на иновативни ресурси и технологии


 

Клуб Списание "В Мреж@та" 2023

 
 
 
Открит урок на Клуб "Арт креативност"
 
 


 Представителна изява на Клуб ITI – Социални медии II - 10.03.2023 г. 
  • Тази интерактивна презентация е и част от изпълнението на инициативата на РУО – Велико Търново „Месец на иновациите“ – 06.03.2023 г. – 06.04.2023 г. в ОУ “Димитър Благоев“ – град Велико Търново. Модул 2 – Представяне на презентация, съдържаща информация за прилагани иновативни методи и подходи – интерактивна презентация на sway – Създаване и разпространение на брошура „Колко и какво е твърде много в мреж@та?“ – екипна работа с обща цел с онлайн приложение за графичен дизайн Canva – работа с тъчскрийн дисплей. Създаване и разпространение на хартиен носител в класовете за популяризиране на информацията.
  •  
 
 


 
 
Реализирани дейности, свързани с иновацията на училището  - Социални медии - образование в мреж@та, до месец февруари 2023 година
 
 


С голяма доза празнично настроение Клуб ITI - Социални медии II ви представя последната си дейност на коледна тематика... 🎅🎄☃️❄️🎁🎀🎊🖼💖 Весели празници! 😍🤩🥳
  С основни понятия и действия в програмирането се запознаха учениците от клуб "Арт креативност", с помощта на визуалната среда за блоково програмиране Scratch. Децата програмираха и споделяха кратки анимации. Учениците от клуб "Арт креативност" създадоха и дигитални постери с правилата за безопасност в Интернет. Работиха с програмата PowerPoint на интерактивния тъчскрийн дисплей.
 
Представители на Клуб ТВ В мреж@та посетиха в Часа на класа учениците от 4.б клас и разговаряха с тях по темата за киберсигурността и безопасноста в интернет, която е във фокуса на иновативния проект за учебната 2022/23 година на ОУ "Димитър Благоев". По-рано през седмицата заедно с учениците от клуб Електронно списание В мреж@та дискутираха по въпроса "Колко и какво е "твърде много" с Павел Пенев, специалист ИКТ и представител на родителската общност.Часът на Кода 2022! от silvia_ruseva_nikolaeva
 

 
 
 
Отчитане на резултати от Въпросник №2 – насочен към ученици, свързани с Иновацията на училището - октомври 2022 г.
 
 

Реализация на визита - екипна среща по НП "Иновации в действие":  2 - 3 юни 2022 година, ОУ " Пейо К.  Яворов", град Бургас

 Портфолио на Клуб " "ITI - Социални медии" - представителна изява - 30 май 2022 година

Портфолио Клуб ITI - представителна изява 30 май 2022 г. от silvia_ruseva_nikolaeva
Представителна изява на клуб "Арт креативност" - 27 май 2022 годинаНа 24 и 25 март 2022 година  ОУ "Димитър Благоев" беше домакин по НП "Иновации в действие" на МОН - Среща за обмяна на добри практики на тема "Социални медии - образование в мрежата". 

Видео обзор от ползотворната среща
Вече си имаме официално лого на иновацията! Може да прочетете/видите повече ...
Клуб "ТВ В мреж@та" - публична изяваУченическо онлайн списание "В мреж@та" - бр. 1 - публична изява


 

ПУБЛИЧНА ИЗЯВА НА КЛУБ "АРТ КРЕАТИВНОСТ" 


Публична изява на Клуб „ ITI – Социални медии“, 25.02.2022 г.

  


Социални медии - образование в мреж@та - Анкета - резултати


Интервю на ТВ клуб "В мреж@та" с Нина Кожухарова за иновативния проект на ОУ "Димитър Благоев"

 

 В списъка на иновативните училища на МОН.

Срок на иновацията - 4 години, 2021 - 2025 г.

Повече информация 

  

 

От 19.11. до 21.11.2019 между екипите от ОУ "Димитър Благоев" и НУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Долни Дъбник се проведе среща за обмяна на добри практики по НП "Иновации в действие" под мотото "JUMP Math - Всяко дете успешно по математика".

Гостите се включиха в открит урок на тема Измерване, проведен с учениците от 3 Б клас, участваха в съвместна дискусия с родителите на учениците и потънаха в историческите загадки на цар Иван Асен ІІ в кабинет "Креативни мислители".

В периода 14.11.-15.11.2019 г. се проведе среща за обмяна на добри практики между ОУ "Димитър Благоев", гр. Велико Търново и ОУ "Неофит Рилски", гр. Габрово по Национална програма "Иновации в действие". Темата на срещата бе "JUMP Math - Всяко дете успешно по математика".

Гостите от ОУ "Неофит Рилски" наблюдаваха открит урок по математика по системата JUMP Math в 3. клас. Целта на урока бе учениците да се запознаят с основни начини на измерване с  и без оразмерителна линийка, а след приключването му екипите от двете училища, ученици и родители се включиха в обща дискусия.

За малките ученици бе подготвена творческа работилница "Математика и изкуство" и математическа отборна надпревара "Разгадай шифъра", в които те се включиха с удоволствие. За финал екипът от ОУ "Неофит Рилски" потъна в историческите загадки през погледа на математиката в кабинет "Креативни мислители".

По Национална програма "Иновации в действие" в периода 07.11. - 09.11.2019 г. бе осъществена среща между иновативните училища НУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Долни Дъбник и ОУ "Димитър Благоев", гр. Велико Търново.

Екипът от ОУ "Димитър Благоев" взе участие в представяне на иновацията на тема: "Аз избирам доброто - за свят без агресия, болка и страх". Разгледа забележителностите на гр. Долни Дъбник (паметник на Илия Бешков, Руски паметник), посети парк "Лавров" в с. Горни Дъбник и участва в открит урок с учениците от вторите класове и техните родители.

Срещата по НП "Иновации в действие" бе закрита в ХГ "Светлин Русев", гр. Плевен.