Иновативно училище


Учебна 2022/2023 година
 
 
С голяма доза празнично настроение Клуб ITI - Социални медии II ви представя последната си дейност на коледна тематика... 🎅🎄☃️❄️🎁🎀🎊🖼💖 Весели празници! 😍🤩🥳
  С основни понятия и действия в програмирането се запознаха учениците от клуб "Арт креативност", с помощта на визуалната среда за блоково програмиране Scratch. Децата програмираха и споделяха кратки анимации. Учениците от клуб "Арт креативност" създадоха и дигитални постери с правилата за безопасност в Интернет. Работиха с програмата PowerPoint на интерактивния тъчскрийн дисплей.
 
Представители на Клуб ТВ В мреж@та посетиха в Часа на класа учениците от 4.б клас и разговаряха с тях по темата за киберсигурността и безопасноста в интернет, която е във фокуса на иновативния проект за учебната 2022/23 година на ОУ "Димитър Благоев". По-рано през седмицата заедно с учениците от клуб Електронно списание В мреж@та дискутираха по въпроса "Колко и какво е "твърде много" с Павел Пенев, специалист ИКТ и представител на родителската общност. 
Отчитане на резултати от Въпросник №2 – насочен към ученици, свързани с Иновацията на училището - октомври 2022 г.
 
 

Реализация на визита - екипна среща по НП "Иновации в действие":  2 - 3 юни 2022 година, ОУ " Пейо К.  Яворов", град Бургас

 Портфолио на Клуб " "ITI - Социални медии" - представителна изява - 30 май 2022 година

Портфолио Клуб ITI - представителна изява 30 май 2022 г. от silvia_ruseva_nikolaeva
Представителна изява на клуб "Арт креативност" - 27 май 2022 годинаНа 24 и 25 март 2022 година  ОУ "Димитър Благоев" беше домакин по НП "Иновации в действие" на МОН - Среща за обмяна на добри практики на тема "Социални медии - образование в мрежата". 

Видео обзор от ползотворната среща
Вече си имаме официално лого на иновацията! Може да прочетете/видите повече ...
Клуб "ТВ В мреж@та" - публична изяваУченическо онлайн списание "В мреж@та" - бр. 1 - публична изява


 

ПУБЛИЧНА ИЗЯВА НА КЛУБ "АРТ КРЕАТИВНОСТ" 


Публична изява на Клуб „ ITI – Социални медии“, 25.02.2022 г.

  


Социални медии - образование в мреж@та - Анкета - резултати


Интервю на ТВ клуб "В мреж@та" с Нина Кожухарова за иновативния проект на ОУ "Димитър Благоев"

 

 В списъка на иновативните училища на МОН.

Срок на иновацията - 4 години, 2021 - 2025 г.

Повече информация 

  

 

От 19.11. до 21.11.2019 между екипите от ОУ "Димитър Благоев" и НУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Долни Дъбник се проведе среща за обмяна на добри практики по НП "Иновации в действие" под мотото "JUMP Math - Всяко дете успешно по математика".

Гостите се включиха в открит урок на тема Измерване, проведен с учениците от 3 Б клас, участваха в съвместна дискусия с родителите на учениците и потънаха в историческите загадки на цар Иван Асен ІІ в кабинет "Креативни мислители".

В периода 14.11.-15.11.2019 г. се проведе среща за обмяна на добри практики между ОУ "Димитър Благоев", гр. Велико Търново и ОУ "Неофит Рилски", гр. Габрово по Национална програма "Иновации в действие". Темата на срещата бе "JUMP Math - Всяко дете успешно по математика".

Гостите от ОУ "Неофит Рилски" наблюдаваха открит урок по математика по системата JUMP Math в 3. клас. Целта на урока бе учениците да се запознаят с основни начини на измерване с  и без оразмерителна линийка, а след приключването му екипите от двете училища, ученици и родители се включиха в обща дискусия.

За малките ученици бе подготвена творческа работилница "Математика и изкуство" и математическа отборна надпревара "Разгадай шифъра", в които те се включиха с удоволствие. За финал екипът от ОУ "Неофит Рилски" потъна в историческите загадки през погледа на математиката в кабинет "Креативни мислители".

По Национална програма "Иновации в действие" в периода 07.11. - 09.11.2019 г. бе осъществена среща между иновативните училища НУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Долни Дъбник и ОУ "Димитър Благоев", гр. Велико Търново.

Екипът от ОУ "Димитър Благоев" взе участие в представяне на иновацията на тема: "Аз избирам доброто - за свят без агресия, болка и страх". Разгледа забележителностите на гр. Долни Дъбник (паметник на Илия Бешков, Руски паметник), посети парк "Лавров" в с. Горни Дъбник и участва в открит урок с учениците от вторите класове и техните родители.

Срещата по НП "Иновации в действие" бе закрита в ХГ "Светлин Русев", гр. Плевен.