Лазарки от 3. А клас с класен ръководител госпожа Светла Пенчева огласиха с песните си улиците около училище в утринта на Лазаровден

Много радост и настроение донесоха в домовете на своите родители и близки, които посетиха. Лазарките изпълниха традиционни за празника песни и отправиха наричания за здраве и берекет. Домакините дариха децата с лакомства и яйца, които да боядисат за идващия Великден.

Продължава...

И тази година в ОУ „Димитър Благоев“ се проведе традиционния великденски базар

И тази година в ОУ „Димитър Благоев“ се проведе традиционния великденски базар, на който учениците имаха възможността да закупят уникални изделия за предстоящия християнски празник Възкресение Христово.

Продължава...

Мартин Ашиков от 3Б клас е пети в Националното състезание по английски правопис Spelling Bee Junior!

Училищният шампион Мартин Ашиков зае пето място на националния финал на състезанието по английски правопис Spelling Bee Junior. След дълъг и изключително оспорван финал между 30 национални финалисти, Марти се пребори за петото място. Състезанието се проведе на 21.04.2024г. в Американския колеж в град София. Всички финалисти бяха подготвили отлично 500-те думи от предварителния списък, а до последния кръг с непознати думи стигнаха 10 финалисти. Браво, Марти, сигурни сме, че в следващите години ще ни донесеш още поводи за гордост!

Продължава...

ОУ „Димитър Благоев“ посрещна гости от три училища по НП „Иновации в действие“

В периода 16-19 април 2024 г. ученици и учители от три училища обмениха опит и добри практики по НП „Иновации в действие“ в ОУ „Димитър Благоев“, гр. В. Търново. Училището-домакин работи по четиригодишен проект на тема „Социални медии – образование в мрежата“. Подтемата през тази учебна година, която е трета поредна, е „Алтернатива на социалните медии“. Във Велико Търново пристигнаха учители и ученици от иновативното Основно училище „Христо Ботев“ – гр. Варна, СУ „Назъм Хикмет“ – с. Медовец, община Дългопол и ОУ „Георги Раковски“ – с. Голямо Ново, община Търговище.

Домакините представиха дейностите на трите клуба, които работят по програмата. Учениците от клуб „Арт креативност“ с ръководител г-жа Венета Цалкова, старши учител начален етап, подариха на гостите собственоръчно изработени брошури със забележителностите във Велико Търново.

Учениците от клубовете „ТВ в мреж@та“ с ръководител Георги Кръстев, учител по български език и литература, и „Списание „В мреж@та“ с ръководител Емилия Маринова, старши учител по български език и литература, организираха токшоу „Опознай ме“, където поканиха няколко любими литературни герои, които да разкажат повече за себе си. Малките телевизионери зададоха интересни въпроси на директорите на трите училища и на гостуващите ученици. Четвъртокласниците от клуб „Арт Креативност“ и прогимназистите от клуб „ТВ в мреж@та“ предизвикаха гостите да премерят сили в „Ученическо състезание по знание“.

„Задача пресметни, програмирай и с Лего построи“ е наименованието на STEM работилницата, която представиха г-жа Силвия Николаева и г-жа Светла Пенчева, старши учители начален етап и КМ. Гости и домакини учиха и се забавляваха заедно, като използваха Фотон робот, Ботли и KUBO.

По време на визитата за гостите бяха предвидени още изненади. Пешеходен тур „Забележителностите на Велико Търново с използване на Google Lens“ бяха подготвили г-жа Теменужка Георгиева, главен учител начален етап, и г-жа Таня Чолакова, старши учител начален етап. Седмокласниците под ръководството на г-жа Ана Станева, старши учител по история и цивилизации, заинтригуваха гостите с няколко исторически загадки, а шестокласниците заедно с г-жа Юлия Юркова, учител по руски език, и г-н Илиян Ненов, учител по изобразително изкуство, заведоха гостите на виртуална разходка из Ермитажа. Всички учители и ученици изразиха желание за бъдещи съвместни дейности, а гостите бяха очаровани от старата на столица на България, представена от Благоевци.

Продължава...

Участие и представяне на училището ни в Регионален форум по НП "Иновации в действие" с домакини ОУ "Никола Йонков Вапцаров", град Разград

Участие и представяне на училището ни се осъществи на 28 март в Регионален форум по НП "Иновации в действие" с домакини ОУ "Никола Йонков Вапцаров", град Разград от педагогическите специалисти - Николаева и Цалкова. Темата на форума е - „АЗ, ТИ, ДРУГИТЕ И НЕПОЗНАТОТО В ПОЗНАТОТО - иновациите за позитивната промяна в образованието”. 23 училища участваха във форума. Открити работилници представящи иновацията на домакините - Капански накит и плетене без куки; Иглонабиване; Великденска работилница; Капански китки - СУ "Христо Ботев", град Кубрат. Изложение - "Жив музей на етнографската група КАПАНЦИ" - Капанска кухня, Облекло на капанците, Бит на капанците. Интересно и полезно!

Нашето представяне беше едновременно в различни стаи по направления. Николаева - "Образователни хоризонти: технологии и ресурси за успех" по направление „Дигитално предприемачество и STEM – творчество, иноваторство при разработване на дигитални проекти. Цалкова - Технологии за образование - от идеи до реализация по направление - Иновативни образователни технологии и ресурси.
Интересно беше и по време на пътуването ни до Разград! Преминахме през село Благоево, където на центъра се издига паметник на Димитър Благоев. Естествено, че спряхме за снимка. 
Уверихме се, че дори и в малкото ни наше училище, ние сме напредничави в иновациите в образованието. В това се убедиха и колегите на форума. 
Продължава...

Празник на буквите в 1. Б клас

Чуден "Празник на буквите" осъществиха в 1. Б клас в актовата зала на училището!

Децата доказаха на своите родители и близки, че могат да рецитират, пеят, танцуват, да пишат и четат! Имаше предизвикателства и към родителите и близките от първолаците. Всички ученици получиха - грамота, книга от учителите си - г-жа Николаева и г-н Кънчев и торта от родителите си! Както се полага на един страхотен празник!

Продължава...

Учениците от ОУ "Димитър Благоев" взеха участие в състезанието Буквоплет 2024

Учениците от втори клас: Мартин Желев и Никола Мечкаров от 2.а клас, и Борислав Станчев от 2.б клас взеха участие в състезанието Буквоплет 2024, което се проведе в събота, 23.03.2024 г. в 09:00 ч в РНБ "П. Р. Славейков".
Учениците показаха много задълбочени знания и добра предварителна подготовка в първи и втори кръг. Бяха от последните отпаднали във втори кръг, на крачка от финала, в който по регламент остават да се състезават 2 деца.

Продължава...
Абонамент чрез RSS