Новини, Инициативи и Събития (182)

Чудесни новини от БНР и Национален радиоконкурс за детско литературно творчество „Искри" 2023

Чудесни новини от БНР и юбилейния(защото се отбелязват 40 години от създаването на конкурса) Национален радиоконкурс за детско литературно творчество „Искри" 2023 - наградени са: Теодора Енчева от 4. Б клас; Радина Венкова от 2. Б клас и Магдалена Паралесова от 2. Б клас!
Те ще получат своите награди в град София - в сградата на БНР - на живо в ефир, на 18 юни в специално предаване, на което актьори ще пресъздадат техните творби - отличени и избрани от специално жури - творци, които пишат за деца, ще им задават въпроси в нарочено интервю. Всички разноски по престоя в София ще бъдат поети от БНР.
Продължава...

Честито отличие на Дарена Станева от 6. А клас

Дарена Станева от 6. А клас получи заслужена грамота от РУО - Велико Търново за третото си място в областния кръг на XLII Национална олимпиадата по БЕЛ през учебната 2022/2023 година! Честито!

Продължава...

Честит празник - 24 май!

24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - този най-български празник ние от ОУ "Димитър Благоев" отбелязахме подобаващо, като всички заедно - учители, ученици, родители участвахме в общоградското шествие в града ни.

Учениците от петите и вторите класове поздравиха всички с песни, посветени на празника.

Честит празник!

 

Продължава...

Дарина Митрева от ОУ “Димитър Благоев” във В. Търново спечели първа награда в конкурса “Бог е любов”

Дарина Митрева от ОУ “Димитър Благоев” във В. Търново спечели първа награда в конкурса “Бог е любов”. Тя се състезава в жанр “Приложно изкуство”, възрастова група 1 и 2 клас, където с изработеното от нея керамично пано изпревари всички свои конкуренти от цялата страна. Конкурсът се организира ежегодно от МОН и в него участват ученици от 1 до 12 клас, разделени според възрастта си, които се състезават в направленията: проза, поезия, рисунка и приложни изкуства.

Прочетете повече ТУК

Продължава...

Успешно приключи домакинството ни по НП "Иновации в действие" 2023

От 10 до 12 май бяхме домакини на среща за обмяна на добри практики по НП "Иновации в действие" на МОН на тема - Социални медии - образовение в мрежата. Наши гости бяха три основни училища от пловдивския край - ОУ "Христо Ботев", с. Брестовица; ОУ "Паисий Хилендарски", с. Цалапица; ОУ "Васил Левски", с. Брестник. Посрещането, представянето, инициативите и работилниците  бяха наситени с много емоции, интересна информация, показване на знанията и уменията на учениците, много атрактивно представяне на нашата иновация и много нови запознанства и приятелства. Очаквайте подробен видеофилм за цялото събитие и реализиране на дейностите по националната програма, която има за цел - да бъде споделен добрият опит между училищата в България.

Продължава...

Класна стая на открито - 12 май 2023

С много положителни емоции и незабравими преживявания премина традиционната Класна стая на открито, която се проведе на 12 май за всички ученици от ОУ "Димитър Благоев". 

Първите класове посетиха град Трявна - дечицата бяха впечатлени от Старото школо, където се докоснаха до атмосферата на взаимното училище, а в Даскаловата къща усетиха магията на българския възрожденски дух.

Третите класове също видяха китния град Трявна, но пътуването с влак се оказа най-голямата атракция. Старото школо, Даскаловата къща и Славейковата къща са били и техни дестинации. Рисуването върху листа от бръшлян също е незабравим спомен за всички.

Вторите класове бяха в града и имаха интересни дейности. 2. Б клас си прекара чудесно в цеха за хляб на “Хляб и приятели” - научиха много за пътя на хляба, за професията на хлебаря и за здравословното хранене. 2. А клас посетиха изложбата в РИОСВ - Велико Търново и стигнаха пешком до Царевец. 

4. А и 4. В клас бяха на двудневно пътуване - посетиха Двореца и ботаническата градина в Балчик, нос Калиакра и делфинариума във Варна. 4. Б клас направиха своя кулинарна работилница в класната си стая - приготвиха си вкусни сандвичи и така участваха в инициативата на национално ниво - "Революция" в хранането" на Фондация ЗА ХРАНАТА.

Петите, шестите и седмите класове също преживяха незабравими моменти от двудневното си пребиваване по Българското Черноморие - град Балчик, курорт Св. Константин и Елена, град Варна, нос Калиакра.

Продължава...

Командирът на водолазите в региона се срещна с ученици от ОУ „Д.Благоев“

„Пътят към успеха – всичко започва от училище!“ – за своята инициативата Ученическият съвет покани в училище Петър Костадинов, випуск 2007г., за среща с четвъртокласниците на ОУ „Д.Благоев“. Младият командир на водолазите към ``Пожарна безопасност и защита на населението`` Велико Търново с носталгия прекрачи прага на родното училище , където негови начални учители са били Пролет Петрова и Величка Кутева. Любовта към гмуркането започва докато бил спасител по черноморието, а след завръщането си в родния град кандидатства за водолаз. Опасни спасителни акции, учения и преминати курсове, какво е нужно, за да бъдеш професионалист , екипировка – въпросите от страна на четвъртокласниците не спираха. Най-голям интерес предизвика спасяването на две шестнайсетгодишни момчета, попаднали в бедствена ситуация на Къпиновския водопад. За смелите си постъпки Петър Костадинов получава отличие – почетен знак III степен на МВР. Четвъртокласниците изразиха своята благодарност с поздравителни картички, рисунки и подаръчета, изработени от самите тях.

 

Продължава...

Диляна Върбанова от 7. Б клас спечели първо място в Петия национален журналистически конкурс "Гео Милев", Стара Загора

Диляна Върбанова от 7. Б клас спечели първо място в Петия национален журналистически конкурс "Гео Милев", Стара Загора, раздел "Художествено-публицистични жанрове"!

Текстът, с който Диляна спечели, е със заглавие "Една истинска сълза“, посветен на любимата учителка по музика в ОУ „Димитър Благоев“ - Розалина Петрова.

Поздравления за талантливата ни писателка!

Продължава...

Радина Венкова от 2. Б клас е класирана на трето място в националния конкурс "За хляба наш" в Благоевград - в раздел проза.

Радина Венкова от 2. Б клас е класирана на трето място в националния конкурс- "За хляба наш" в Благоевград - в раздел проза.
Това е национален ученически празник, в който в драматизации, изложби и с литературни творби участват над 1000 деца.
Ради участва с разказа си "От зрънцето до хляба на софрата", а Сиана и Киара от 2. б с чудесни керамични модели на хлябове.
Това не е първо отличие за Радина. Преди месец тя спечели състезанието "Буквоплет" - второто градско състезание по правопис на български език, което се проведе  в  читалнята на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ във В. Търново. Тя се отличи сред други 24 ученици от старата столица, след близо 3-часова оспорвана надпревара. Поздравления за талантливите деца на "Благоев"!

 

 
Продължава...

Репортерът Димитър Върбанов и инфлуенсърът Йоан-Петър на гости в ОУ „Димитър Благоев“

Репортерът Димитър Върбанов и инфлуенсърът Йоан-Петър на гости в ОУ „Димитър Благоев“ - повече подробности тук

Продължава...
Абонамент чрез RSS