Новини, Инициативи и Събития (143)

Теодора Нгуен - от випуск 2005 г. и седмокласниците на ОУ “Димитър Благоев“

„Пътят към успеха – всичко започва от училище!“ – инициативата на Ученическия съвет събра на разговор Теодора Нгуен - от випуск 2005 г. и седмокласниците на ОУ “Димитър Благоев“. Вълнуваща беше срещата между нея и началния ù учител госпожа Теменужка Георгиева, която си спомни моменти с Теодора и разказа каква е била като малка ученичка. За годините, прекарани в училището, за любимите си предмети и учители, за приятелите си, доброволчеството в БЧК, колко езици вече знае и за началото на интересния си житейски път – с тези откровения гостенката започна своето представяне. Езикова гимназия, Нов Български университет, Институт за политически науки, Университетът в Лиеж, стажове в Кения, Лисабон и Брюксел, студентски бригади, работа в Европейската мрежа за Централна Африка и застъпничество на правата на човека и демокрацията – животът на Теодора е вълнуващ, но и изпълнен с много упорит труд. След многобройните въпроси към нея, тя даде важен съвет на седмокласниците – „Вярвайте в себе си, обичайте семейството си, учете езици и отстоявайте правата си!“

Продължава...

Стартира инициативата на УС " Пътят към успеха - всичко започва от училище"

На 16 януари стартира инициативата на УС " Пътят към успеха - всичко започва от училище". Йоанна Йорданова от випуск 2013 гостува на 5а и 5б клас. В интересен и забавен разговор, петокласниците не спираха да задават въпроси за училищния живот преди 10 години и как е продължил образователния й път оттогава до сега. Йоанна завършва образованието си в специалност английски и китайски език в университета и работи в младежка организация за неформално образование с участие в проекти по Еразъм.

Продължава...

„Алманах на просветителите“ и портретът на Свети Патриарх Евтимий

Заместник-директорът по учебната част г-н Чавдар Бонев прие от екипа на „Алманах на просветителите“ портрета на Св. Патриарх Евтимий.
Чавдар Бонев получи и картички с образа на българския просветител, предназначени за учениците. Той благодари на художничката Селен Петкова и ръководителя на проекта Стефан Стефанов.
Той изрази пълна подкрепа за предстоящите съвместни дейности и партньорство по проекта.
Екипът на проекта изрази специални благодарности на директорката г-жа Надя Владимирова, че тя първа хареса идеята на Проект "Алманах на просветителите" - прие училището да бъде партньор и да подкрепи творческите усилия на Селен Петкова.
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура" по програма "Дебюти".
Повече за проекта можете да прочетете ТУК
Продължава...

Представителна изява на Ателие "Аз творя" - група за занимания по интереси

Представителна изява на Ателие "Аз творя" - тематична област: Технологии.

Инсталация на тема "Сърцето".

Целта на занятията в заниманията по интереси е изграждане на знания за правилно композиране на обекти в затворени и отворени пространства. Умения за работа с различни материали и добиване на сръчности. Експериментиране с разнообразни материали и стенописни техники и изграждане на естетически вкус.

Ръководител: Анита Колева

Продължава...

Весели празници!

Огромен интерес предизвика и днес завърши традиционният Коледен базар в училище, събраната сума е четирицифрена.

Благодарим за участието на всички ученици, родители, учители и служители на Благоев!

Весели коледни и новогодишни празници!

Продължава...

Кампания на ЦДО 5. клас и Ученически съвет: "Пазете децата - безопасно движение!"

В часовете петокласниците от групата ЦДО учиха пътните знаци, правилата за движение, играха настолни игри и Кахут, рисуваха любим пътен знак, направиха кратки видеа и Тик-Ток по темата. Презентация за безопасно движение по пътищата бе представена пред общността ни на училищния видеокът. Водачите на автомобили, паркирани около парк "Марно поле", бяха изненадани с лични послания и молба да пазят децата.

Продължава...
Абонамент чрез RSS