Новини, Инициативи и Събития (192)

ОУ "Димитър Благоев" взе участие в кампанията "Да изчистим България заедно", 16.09.23 г.

На 16 септември седмокласниците почистиха района на училището, освежиха с нова боя парапетите пред училището. Това се случи под вещото ръководство на - госпожа Надя Владимирова, госпожа Цветелина Мирославова и господин Илиян Ненов.

По същото време шестокласниците, под ръководството на господин Георги Кръстев и госпожа Емилия Маринова, почистиха паметници в района на училището.

 

Продължава...

ОУ „Димитър Благоев“ спечели 21 950 евро по програма „Еразъм+“

21 950 евро спечели ОУ „Димитър Благоев“ по програма „Еразъм +“, за да реализира проекта „Нашата дигиталн@ мисия за следващото поколение“.

11 педагогически специалисти ще преминат 7-дневен курс на обучение на тема „Основни ИКТ инструменти за образование“ в Сплит, Хърватска. Обучението ще се фокусира върху управление, проектиране, внедряване и оценяване на цифрови иновации на училищно ниво. Той ще предостави на участниците по-широко разбиране за това как да прилагат ИКТ инструменти в класната стая и как да подобрят цифровите си компетенции за качествено образование.

Проектът продължава 18 месеца и в края му участниците ще трябва да повишат дигиталните си умения с 25%. Ще се повиши ефективността на уроците, мотивацията, самочувствието и креативността на участниците в проекта. Като последващи дейности са предвидени открити уроци за представяне на иновациите, обмяна на опит, създаване на електронна книга с ресурси, електронен албум със снимки от обучението, организиране на дейности за разпространение на резултатите и други.

Продължава...

Вътрешен стенопис „Плодът на познанието“ озарява цяла стена на училището

Творческият проект  е дипломната работа на художника Екатерина-Мария  Миткос, която завършва специалност „Стенопис“ във Факултет по изобразително изкуство при Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“ през изминалата учебна година. Размерът на паното е  16,5 кв.м (3,80 x 4,30 м), а техниката – „а-секо” и  акрил.

„Избрах това училище, защото вече съм била там на атестат и съм преподавала в него. Много ми харесва средата. Цялото училище е изрисувано с инсталации. Постоянно се случват някакви артистични проекти с децата, а персоналът и преподавателите са много еродирани и свежи хора. Написах един имейл на г-жа Георгиева и тя почти светкавично ми отговори“ –  си спомня младата художничка.

Стенописът представлява издължена абстрактна творба  с оптичен център, в който е изрисувана ябълката. Тя се приема за плода на познанието. Екатерина –Мария  Миткос споделя още, че цялата концепция на творбата е базирана на теорията на Карл Юнг за посланието в детските рисунки и процесите, които протичат  в съзнанието на учениците.

Продължава...

Трето място и парична награда от шестото издание на престижния конкурс „Нестле за по-здрави деца“ спечели училището ни

Трето място и парична награда на стойност 1000 лева от шестото издание на престижния конкурс „Нестле за по-здрави деца“ спечели училището ни.

"Силното представяне на всички финалисти затрудни  опитното жури в състав Ваня Кастрева, началник на РУО София, която винаги дава правилните насоки как програмата да става все  по-добра за децата и да върви напред, Благовеста Борчева, представител на МОН, партньор от самото начало на програмата в България, Мария Яровая от НСОРБ, и Мария Тодорова от Нестле България, също участник в журито от първото му издание до сега. " 

Може да прочетете повече информация за конкурса ТУК и ТУК

Продължава...

Отново награди за ОУ „Димитър Благоев“

Отново награди за ОУ „Димитър Благоев“
На 3 юни в местността Ксилифор се проведе третият етап от пролетната кампания „Движи се и победи“. В спортно-туристическата игра за ученици 1-4 клас отборите от II“а“ клас на нашето училище заеха първо и второ място.
Може да видите повече тук
Продължава...

Трима учители от ОУ"Димитър Благоев" бяха удостоени с награди за учебната 2022/2023 година

Тази учебна година е изключително богата на успехи на ученици, заели призови места от състезания, олимпиади и конкурси и на учители - наградени от различни институции в България.

Венета Цалкова - старши учител начален етап получи почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. То е признание за цялостен принос в системата на образованието, за дългогодишна и цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и принос в развитието на образователното дело в България.

Людмила Тодорова - старши учител в начален етап, по статута на РУО - Велико Търново получи наградата в категорията "начален учител".

Таня Чолакова - старши учител в начален етап получи общинската награда „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ в категорията за учители в начален етап.

Поздравления и още много успехи!

Продължава...

Венислава Венциславова Георгиева от 2. „Б“ клас е с първа награда от Националния конкурс по народно приложно изкуство „Лазарка мома гиздава“

Венислава Венциславова Георгиева от 2. „Б“ клас е с първа награда от  Националния конкурс по народно приложно изкуство „Лазарка мома гиздава“- раздел обредни хлябове. Тя е впечатлила журито с етнографското си проучване, описание и изработка на керамичен модел на автентичен обреден хляб за Великден.

Продължава...

Ученици от клуб „Учим и творим“ при ОУ „Димитър Благоев“ гр. Велико Търново участваха с изложба

Ученици от клуб „Учим и творим“ с ръководител Людмила Тодорова при ОУ „Димитър Благоев“ гр. Велико Търново,  участваха с изложба на керамични макети на автентични обредни хлябове в Националния събор на овцевъдите с. Арбанаси. Предстои участие с колекцията в Националния събор на Рожен.

Колекцията ще бъде дарена на Регионалният исторически музей гр. Велико Търново.

Продължава...
Абонамент чрез RSS