редакторски екип

редакторски екип

Mauris at lectus ut purus facilisis volutpat. Aliquam nec turpis in nunc venenatis aliquam at ut enim. Etiam sed odio vitae dolor feugiat cursus pulvinar quis nisi. Sed consectetur eleifend tempus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus vitae dolor feugiat cursus pulvinar quis nisi. Sed consectetur eleifend tempus.

Уеб сайт:: http://www.arrowthemes.com

ОУ "Димитър Благоев" взе участие в кампанията "Да изчистим България заедно", 16.09.23 г.

  • 18 Септември 2023 |

На 16 септември седмокласниците почистиха района на училището, освежиха с нова боя парапетите пред училището. Това се случи под вещото ръководство на - госпожа Надя Владимирова, госпожа Цветелина Мирославова и господин Илиян Ненов.

По същото време шестокласниците, под ръководството на господин Георги Кръстев и госпожа Емилия Маринова, почистиха паметници в района на училището.

 

ОУ „Димитър Благоев“ спечели 21 950 евро по програма „Еразъм+“

  • 16 Август 2023 |

21 950 евро спечели ОУ „Димитър Благоев“ по програма „Еразъм +“, за да реализира проекта „Нашата дигиталн@ мисия за следващото поколение“.

11 педагогически специалисти ще преминат 7-дневен курс на обучение на тема „Основни ИКТ инструменти за образование“ в Сплит, Хърватска. Обучението ще се фокусира върху управление, проектиране, внедряване и оценяване на цифрови иновации на училищно ниво. Той ще предостави на участниците по-широко разбиране за това как да прилагат ИКТ инструменти в класната стая и как да подобрят цифровите си компетенции за качествено образование.

Проектът продължава 18 месеца и в края му участниците ще трябва да повишат дигиталните си умения с 25%. Ще се повиши ефективността на уроците, мотивацията, самочувствието и креативността на участниците в проекта. Като последващи дейности са предвидени открити уроци за представяне на иновациите, обмяна на опит, създаване на електронна книга с ресурси, електронен албум със снимки от обучението, организиране на дейности за разпространение на резултатите и други.

Вътрешен стенопис „Плодът на познанието“ озарява цяла стена на училището

  • 16 Август 2023 |

Творческият проект  е дипломната работа на художника Екатерина-Мария  Миткос, която завършва специалност „Стенопис“ във Факултет по изобразително изкуство при Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“ през изминалата учебна година. Размерът на паното е  16,5 кв.м (3,80 x 4,30 м), а техниката – „а-секо” и  акрил.

„Избрах това училище, защото вече съм била там на атестат и съм преподавала в него. Много ми харесва средата. Цялото училище е изрисувано с инсталации. Постоянно се случват някакви артистични проекти с децата, а персоналът и преподавателите са много еродирани и свежи хора. Написах един имейл на г-жа Георгиева и тя почти светкавично ми отговори“ –  си спомня младата художничка.

Стенописът представлява издължена абстрактна творба  с оптичен център, в който е изрисувана ябълката. Тя се приема за плода на познанието. Екатерина –Мария  Миткос споделя още, че цялата концепция на творбата е базирана на теорията на Карл Юнг за посланието в детските рисунки и процесите, които протичат  в съзнанието на учениците.

Трето място и парична награда от шестото издание на престижния конкурс „Нестле за по-здрави деца“ спечели училището ни

  • 14 Юли 2023 |

Трето място и парична награда на стойност 1000 лева от шестото издание на престижния конкурс „Нестле за по-здрави деца“ спечели училището ни.

"Силното представяне на всички финалисти затрудни  опитното жури в състав Ваня Кастрева, началник на РУО София, която винаги дава правилните насоки как програмата да става все  по-добра за децата и да върви напред, Благовеста Борчева, представител на МОН, партньор от самото начало на програмата в България, Мария Яровая от НСОРБ, и Мария Тодорова от Нестле България, също участник в журито от първото му издание до сега. " 

Може да прочетете повече информация за конкурса ТУК и ТУК

Отново награди за ОУ „Димитър Благоев“

  • 10 Юни 2023 |
Отново награди за ОУ „Димитър Благоев“
На 3 юни в местността Ксилифор се проведе третият етап от пролетната кампания „Движи се и победи“. В спортно-туристическата игра за ученици 1-4 клас отборите от II“а“ клас на нашето училище заеха първо и второ място.
Може да видите повече тук

Трима учители от ОУ"Димитър Благоев" бяха удостоени с награди за учебната 2022/2023 година

  • 08 Юни 2023 |

Тази учебна година е изключително богата на успехи на ученици, заели призови места от състезания, олимпиади и конкурси и на учители - наградени от различни институции в България.

Венета Цалкова - старши учител начален етап получи почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. То е признание за цялостен принос в системата на образованието, за дългогодишна и цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и принос в развитието на образователното дело в България.

Людмила Тодорова - старши учител в начален етап, по статута на РУО - Велико Търново получи наградата в категорията "начален учител".

Таня Чолакова - старши учител в начален етап получи общинската награда „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ в категорията за учители в начален етап.

Поздравления и още много успехи!

Венислава Венциславова Георгиева от 2. „Б“ клас е с първа награда от Националния конкурс по народно приложно изкуство „Лазарка мома гиздава“

  • 18 Май 2023 |

Венислава Венциславова Георгиева от 2. „Б“ клас е с първа награда от  Националния конкурс по народно приложно изкуство „Лазарка мома гиздава“- раздел обредни хлябове. Тя е впечатлила журито с етнографското си проучване, описание и изработка на керамичен модел на автентичен обреден хляб за Великден.

Ученици от клуб „Учим и творим“ при ОУ „Димитър Благоев“ гр. Велико Търново участваха с изложба

  • 09 Май 2023 |

Ученици от клуб „Учим и творим“ с ръководител Людмила Тодорова при ОУ „Димитър Благоев“ гр. Велико Търново,  участваха с изложба на керамични макети на автентични обредни хлябове в Националния събор на овцевъдите с. Арбанаси. Предстои участие с колекцията в Националния събор на Рожен.

Колекцията ще бъде дарена на Регионалният исторически музей гр. Велико Търново.

Абонамент чрез RSS