редакторски екип

редакторски екип

Mauris at lectus ut purus facilisis volutpat. Aliquam nec turpis in nunc venenatis aliquam at ut enim. Etiam sed odio vitae dolor feugiat cursus pulvinar quis nisi. Sed consectetur eleifend tempus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus vitae dolor feugiat cursus pulvinar quis nisi. Sed consectetur eleifend tempus.

Уеб сайт:: http://www.arrowthemes.com

Участие и представяне на училището ни в Регионален форум по НП "Иновации в действие" с домакини ОУ "Никола Йонков Вапцаров", град Разград

  • 28 Март 2024 |

Участие и представяне на училището ни се осъществи на 28 март в Регионален форум по НП "Иновации в действие" с домакини ОУ "Никола Йонков Вапцаров", град Разград от педагогическите специалисти - Николаева и Цалкова. Темата на форума е - „АЗ, ТИ, ДРУГИТЕ И НЕПОЗНАТОТО В ПОЗНАТОТО - иновациите за позитивната промяна в образованието”. 23 училища участваха във форума. Открити работилници представящи иновацията на домакините - Капански накит и плетене без куки; Иглонабиване; Великденска работилница; Капански китки - СУ "Христо Ботев", град Кубрат. Изложение - "Жив музей на етнографската група КАПАНЦИ" - Капанска кухня, Облекло на капанците, Бит на капанците. Интересно и полезно!

Нашето представяне беше едновременно в различни стаи по направления. Николаева - "Образователни хоризонти: технологии и ресурси за успех" по направление „Дигитално предприемачество и STEM – творчество, иноваторство при разработване на дигитални проекти. Цалкова - Технологии за образование - от идеи до реализация по направление - Иновативни образователни технологии и ресурси.
Интересно беше и по време на пътуването ни до Разград! Преминахме през село Благоево, където на центъра се издига паметник на Димитър Благоев. Естествено, че спряхме за снимка. 
Уверихме се, че дори и в малкото ни наше училище, ние сме напредничави в иновациите в образованието. В това се убедиха и колегите на форума. 

Празник на буквите в 1. Б клас

  • 27 Март 2024 |

Чуден "Празник на буквите" осъществиха в 1. Б клас в актовата зала на училището!

Децата доказаха на своите родители и близки, че могат да рецитират, пеят, танцуват, да пишат и четат! Имаше предизвикателства и към родителите и близките от първолаците. Всички ученици получиха - грамота, книга от учителите си - г-жа Николаева и г-н Кънчев и торта от родителите си! Както се полага на един страхотен празник!

Ученици от ОУ "Димитър Благоев" първи посетиха Художествена галерия "Борис Денев"

  • 21 Януари 2024 |

Първите ученици, посетили Художествена галерия "Борис Денев" през Новата година, бяха учениците от журналистическия клуб "ТВ в мреж@та" към Основно училище "Димитър Благоев", гр. Велико Търново.

Заедно със своя учител по български език и литература децата имаха възможността да разгледат както постоянната експозиция на галерията, така и гостуващата изложба с японски гравюри Укийо-е от Националната галерия.

Като първо училище, посетило галерията ни за 2024-та година, то получи новоиздадения каталог на Борис Денев, включващ всичките 250 творби на художника от фонда на институцията.

Очакваме през настоящата 2024 година да посрещнем още повече млади ценители на изкуството.

 

С Коледа в сърцето

  • 21 Декември 2023 |

"С Коледа в сърцето " - инициативи на 5. - 7. клас на три езика:

По-големи ученици четат коледни приказки на по-малки (1. - 4. клас) на български, руски и английски език.

Представяне на авторски текстове на ученици, вдъхновени от Коледа.

Книжен базар в актовата зала - посещения по график 3. - 7. клас.

Специалната награда от Националния ученически конкурс"Посланици на здравето" получиха лично от министри и зам. министри дечица от 1. Б клас в град София

  • 08 Декември 2023 |

Победители в ученическия конкурс „Посланици на здравето“ награди заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на церемония в София. „Поздравявам Ви за креативните решения и добрите идеи. Пожелавам на всички Вас да продължите своята ангажираност към здравето“, обърна се тя към участниците.

Нашият проект - "Билките и подправките - здраве и "суперхрана", с ръководител - госпожа Владимирова и 1. Б клас, е високо оценен от компетентното жури. Той получи заслужено специалната награда от състезанието за здравословен начин на живот и физическа активност.  

Националният ученически конкурс обединява усилията на няколко институции – на Министерството на здравеопазването, МОН, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерство на околната среда и водите, на Държавна агенция за закрила на детето, Регионалния офис на Световната Здравна Организация в България и БЧК.

Във втората фаза на състезанието бяха класирани 41 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна. Те получиха грамоти и предметни награди.

В събитието участваха също здравният министър проф. Христо Хинков, представители на Министерство на културата, младежта и спорта, ДАЗД, БЧК и др.

Можете да видите и новината ТУК

Среща на учениците от начален етап със служители от МВР - град Велико Търново и ЗООПОЛИЦИЯ в двора на ОУ "Д.Благоев"

  • 08 Декември 2023 |

Вълнуваща среща на учениците от начален етап се състоя в двора на училището на 5 декември 2023 г. със служители на МВР в града и ЗООПОЛИЦИЯ. Служителите запознаха учениците с предизвикателствата на зимното време пред пешеходците, велосипедистите и предпазните средства, свързани с безопасността на децата по пътищата. Най-вълнуващо от срещата беше представянето на обученото куче АРЕС, което е пълноправен член в редиците на МВР и е специално обучен да открива наркотици. Все още се обучава и е много послушен и дисциплиниран. Децата видяха и се докоснаха до оборудването на полицаите, чуха сирените и видяха светлините на полицейските автомобили. Десетки деца си замечтаха да станат полицаи и зоополицаи, когато пораснат!

Абонамент чрез RSS