24 Май

Конкурс по краснопис в ОУ „Димитър Благоев” по случай 24-ти май – Денят на българската просвета и култура

Благоевци отбелязват един от най-красивите български празници – 24-ти май, с училищен конкурс по краснопис.
Малко над 40 ученици от начален и прогимназиален етап на обучение взеха участие в училищния конкурс по краснпосис. Всеки един от участниците внимателно изписваше буква по буква НАЙ-КРАСИВАТА АЗБУКА. Конкуренцията беше голяма и компетентното жури в лицето на г-н Илиян Ненов – старши учител по изобразително изкуство, г-жа Диана Лахнева – старши учител в начален етап и г-жа Людмила Тодорова – учител в начален етап, се затрудни много при своя избор.
Поради големия интерес от страна на учениците организаторите г-н Георги Кръстев – учител по БЕЛ и г-жа Емилия Маринова – старши учител по БЕЛ, решиха да има и поощрителни награди.

Ето и кои са краснописците на „Благоев“.
В начален етап на обучение първото място бе за Алекс Дипкулакова от 4. Б клас, второто място зае Селен Ризова от 4. А клас, а третото място – Дария Светославова от 4. А клас. Поощрителни награди получиха Борислав Станчев и Сияна Лещакова от 2. Б клас. В прогимназия победител стана Карина Генова от 7. Б клас, нейна подгласничка бе Цветелина Стефанова от 5. Б клас, а на трето място са нареди Мария Ангелова от 6. А клас. Поощрителна награда получи Теодор Станев от 6. Б клас.
На печелившите – честито!
А на всички българи – честит празник! Да бъдем горди със своята азбука и да я разпространяваме ПРАВИЛНО и КРАСИВО!

Продължава...
24 Май

На 23 Май се проведе интегриран урок, посветен на 24 Май

На 23ти май се проведе интегриран урок, посветен на 24 май - Ден на славянската псменост и култура. Осъществиха се междупредметни връзки между компютърно моделиране, човекът и обществото,т ехнологии и предприемачество, литература и музика. Използваше се PowerPoint за презентация, приложението Quizizz за игра, възоснова на нея, пъзел с образите на братята Кирил и Методий, който децата подредиха. Учениците бяха научили стихотворението "Родна реч" на Ран Босилек по литература и го изпяха като песен.

Продължава...
11 Май

Лазарки от 3. А клас с класен ръководител госпожа Светла Пенчева огласиха с песните си улиците около училище в утринта на Лазаровден

Много радост и настроение донесоха в домовете на своите родители и близки, които посетиха. Лазарките изпълниха традиционни за празника песни и отправиха наричания за здраве и берекет. Домакините дариха децата с лакомства и яйца, които да боядисат за идващия Великден.

Продължава...
Абонамент чрез RSS