Иновативно училище 2023 - 2024

През октомври 2023 година са сформирани три групи занимания по интереси, свързани с иновацията на училището "Социални медии - образование в мрежата" - 2021/2025 година. 

Една група от начален етап - 4. Б клас - Клуб "Арт креативност" - 15 участници, ръководител - Венета Цалкова. Две групи от прогимназиален етап - 5. - 7. клас - 30 участници - Клуб " Списание в мреж@та" - с ръководител: Емилия Маринова и Клуб "ТВ в мреж@та" с ръководител - Георги Кръстев.

Тази година подтемата на иновацията е по актуалната тема - Алтернативи на социалните медии.


 Резултати от проведената анкета №3, която е насочена към ученици, които са заявили участие в клубове по интереси, свързани с иновацията на училището - октомври 2023


 

Eпизод 1 на предаването "Web Благоев" към Клуб "ТВ в мреж@та". Патронен празник на училището

 


Първият епизод на училищното състезание по знание вече е факт. Това е една съвместна дейност осъществена от ръководителите на групи за занимания по интереси, създадени по иновацията на училището - Георги Кръстев и Венета Цалкова. Всички паралелки по класове ще премерят сили в състезанието, с изключение на първите класове, тъй като те все още нямат достатъчно базови знания. Те ще се включат догодина. Месец декември ще се състезават петите класове. Вижте и как протече и самото състезание.

 


Поредни епизоди на Клуб "ТВ в мрежата" може да проследите:

ТУК - ТУК -  ТУК -  ТУК

 Представителна изява на клуб "Арт креативност"

 

Проекти на Клуб "Арт креативност" по учебни години:

2021 г. - 2022 г.

2022 г. - 2023 г.

2023 г. - 2024 г.


Коледно издание на "Училищно състезание по знание" - втора част, участват петите класове

 


 Трето издание на "Училищно състезание по знание"- клуб "ТВ в мреж@та" и клуб "Арт Креативност" - участват третите класове


"Училищно състезание по знание"- четвърти клас, пети епизод


От 16 до 19 април 2024 година  ОУ "Димитър Благоев" беше домакин по НП "Иновации в действие" на МОН - Среща за обмяна на добри практики на тема "Социални медии - образование в мрежата", Алтернативи на социалните медии. 

  В мрежата - онлайн списание за дигитална култура - брой 1-ви за 2023-2024 г.