eTwining - From school to life - hug life with love /ID: 150788/

ОУ „Димитър Благоев“ работи по междуучилищен партьорски проект в платформата на Европейската комисия за насърчаване на комуникацията между училищата и развиване на ИКТ и езиковите умения на ученици и учители eTwining. Заглавието му е From school to life - hug life with love /ID: 150788/, срокът за изпълнение е март - юни 2024г. Планирани са няколко дейности – изработване на знамето на партньора от естествени материали, представяне на детска песен на езика на партньора, изработване на къщички за птици и грижа за бездомно животно, електронна викторина за историята, културата и най-известните храни на партньрската държава, отбелязване деня на детската книга и фолклорни танцови изпълнения. Училището – партньор е от град Урфа, югоизточна Турция, осми по големина в страната. Учителите, включени в екипа на проекта с различни класове в зависимост от дейностите, са Розалина Петрова, Илиян Ненов, Георги Кръстев, Юлия Юркова, Емилия Маринова, Татяна Райкова, Анна Станева, Таня Чолакова, Венета Цалкова. Координатор е Нина Кожухарова.

Представяне на училището ни - видео на шестокласниците Мария, Ивон, Киара и Теодор:

Седмица 1 -
5Б клас заедно с господин Ненов и госпожа Кожухарова Ви представят дейностите от първата проектна седмица – изработване на знамето на партньора от естествени материали.
България:


Турция:

Седмица 2
3А клас подготвиха и изпълниха песен на български и английски език с помощта на госпожа Кожухарова и госпожа Петрова - поздрав и знак на приятелство
България

Турция – 

Седмица 3
В третата седмица на междуучилщния проект училищата се представиха с дейности под наслов Децата и животните. 5А клас с класен ръководител госпожа Юркова изработиха къщички за птици с помощта на родителите. Учениците поставиха къщичките в близкия до училището ни парк. Погрижиха се за бездомни котета от района на училище.

Седмица 4

През четвъртата седмица на проекта ученици и учители се срещнаха онлайн. Всички се представиха, обсъдиха дейностите през изминалите седмици, децата задаваха въпроси на връстниците си и изиграха онлайн игра с въпроси, свързани с историята и културата на България и Турция и подготвени от госпожа Райкова.

Линк към играта

Седмица 5

През петата седмица на проекта дейността е насочена към четенето – Reading Circle/Читателски кръг – ученици от 6Б клас с помощта на госпожа Маринова подготвиха и изнесоха открита практика с четене на откъси, дискусия, рисунка и разсъждения по книгата „Малкият принц“.

Седмица 6

През шестата седмица на проекта Мартин от 3б клас, Моника, Мартина и Радост от 4б клас, Дияна от 6б клас, госпожа Чолакова и господин Кръстев представиха ръченицата като традиционен български танц.