Международен ден на жената – 8 март в IV А

За поредна година в IV „а” клас на ОУ „Димитър Благоев” се проведе час, посветен на Международния ден на жената – 8 март. В клас бяха поканени майки и баби на учениците. Традицията бе поставена преди четири години, когато децата  бяха първокласници и с гордост искаха да покажат на гостенките си, че вече могат да четат.

През годините тази традиция се утвърди и разви, като малчуганите четоха стихотворения за мама, писаха са с любов за мама, рисуваха портрет на мама.

Тази година обаче oсмомартенският час бе малко по-различен. Това бе час, в който децата и близките на сърцата им дами се забавляваха заедно. При това се забавляваха по начин, предпочитан от децата. А именно – чрез игра. Защото играта всъщност е реалният живот, облечен в детската представа за него.

Деца и родители се състезаваха в пет весели игри – рисуваха пейзажи със завързани очи, слепешката търсеха щипки, закачени по дрехите на съотборниците си, надпреварваха се да „садят” картофи, надсвирваха се след похапване на сладкиши, състезаваха се чия майка по-бързо ще се нагласи за празничен купон.

Този празник бе своеобразен подарък към най-любимите за децата хора, празник, превърнал се в пътешествие на възрастните в детския свят. Гостенките имаха възможност да се насладят на този свят, пълен със смях, веселие, забавление и, разбира се, много любов. Неусетно се създадоха приятни спомени, на които всички с умиление ще се усмихват след години.

 

Таня Чолакова – класен ръководител на IV “A” клас

Оценете
(4 гласа)
нагоре