28 Окт

Днес нашето училище отпразнува своя патронен празник!

На 28 октомври 2022 година ОУ "Димитър Благоев" празнува! Ден преди есенната ваканция за учениците се осъществиха различни дейности по класове и етапи.

Дечицата от подготвителна група, учениците от начален етап и техните учители отпразнуваха събитието с дейности извън училище: посещение на паметника на Димитър Благоев, паметник на Христо Ботев, емблематичния паметник за града ни „Майка България“, паметник „Асеневци“, Мултимедиен център "Царевград Търнов", паметник на загиналите за българската свобода ( Паметник на обесените), паметник на Стефан Стамболов, паметник на Емилиян Станев и паметник на Петко Славейков. Ученици посетиха и сградите на Факултет Изобразително изкуство към ВТУ и сградата на Американския колеж „Аркус“, където преди години се е помещавало нашето училище.

Прогимназиален етап проведоха по класове с техните преподователи различни инициативи в училище. Спортна надпревара – Бързи, смели, сръчни на площадката. В ритъма на танца се забавляваха в Актова зала, а в класните стаи – Логически игри – играй и спечели.

Честит празник, благоевци!

Продължава...
11 Окт

Състезание по речеви и комуникативни умения на английски език в ОУ "Димитър Благоев"

На 6 октомври трима седмокласници се престрашиха да премерят сили и представиха устно изложение по темата The Earth without Art is just "Eh"! Във втория етап училищното жури в състав госпожа Райкова, госпожа Кожухарова и госпожа Чолакова зададе въпроси на участниците по различни теми. Адриана Тодорова спечели състезанието, на второ място е Виктор Калицов, трета е Лора Личева. Участниците бяха наградени. Пожелаваме успех на Адриана на областния кръг на състезанието!

Продължава...
05 Окт

5 октомври - международен ден на учителя

Ученическият съвет подготви и организира изненада за учителите в ОУ "Д.Благоев". Сутринта шестокласници посрещнаха всички свои преподаватели, за да ги поздравяят и да им подарят сърце с думи за благодарност. Радиопредаване с топли думи за празника и музикален поздрав организира Кайра Добрева от 6. А клас. Петокласниците от групата ЦДО изработиха картички за любимите си учители и тикток видео с поздрав тук

Честит празник!kiss

Продължава...
Абонамент чрез RSS