30 Сеп

Европейски ден на спорта в училище

Днес, 30 септември, в обедните часове в училище, се осъществи голям Зелен спортен празник! За поредна година в ОУ "Димитър Благоев" се организира Европейски ден на спорта, като част от кампанията NowWeMOVE. 

Европейският ден на спорта в училище  в България е пример за събитие, обединяващо ученици от цялата страна в един активен спортен ден, изпълнен с много игри, спорт и веселие. Той  се организира с подкрепата на Министерство на образованието; Министерство на младежта и спорта; Министерство на здравеопазването и Центъра за развитие на човешките ресурси.

Учениците от 1. до 7. клас участваха с много желание в различни спортни игри. За начален етап - щафетни игри, скачане с въже, въртене на обръч, дърпане на въже, коремни преси и лицеви опори. За прогимназиален етап - волейболна надпревара, баскетболна игра, футбол - точен шут и жонглиране с топка, атрактивна игра: щафета – Спортен морски шах.
За всички участници на спортната площадка - танци, народни хора, игра "Събирай разделно!". Учителите също се включиха в спортното събитие. Всички спортни дейности бяха организирани и ръководени от учителите по ФВС - Кознички и Капарашев.

Продължава...
26 Сеп

Ден на европейските езици в ОУ "Димитър Благоев"

За поредна година училището ни се включва в европейската инициатива с различни дейности. Ученическият съвет организира радиопредаване на трите езика, изучавани в училище; "езикови емисари" посетиха всяка паралелка в часа на класа, за да разкажат за празника и да изиграят езикова игра; историята на празника и любопитни факти за европейските езици се презентираха на видеокъта в училище, а учениците от ЦДО 5. клас ни изненадаха с видеопослание на различни езици. 7. А клас направиха дърво на езиците. Ценим и уважаваме традициите, културата и езиковото разнообразие на Европа!

И едно интересно видео тук

Продължава...
15 Сеп

Честит първи учебен ден - 15 септември 2022 година!

Още един "Първи учебен ден" в нашето любимо училище "Димитър Благоев"!
Стотици усмихнати деца, стотици развълнувани родители и семейства, много цветя и балони!
Класни стаи и коридори, изпълнени с детски смях и развълнувани учители...
На добър час и успешна учебна година!
Можете да разгледате снимки от днешното тържество и от празничните класни стаи пълни с ученици тук
Продължава...
Абонамент чрез RSS