27 Апр

Пореден голям успех на ученик от ОУ „Димитър Благоев“

Пореден голям успех на ученик от ОУ „Димитър Благоев“ – на престижния Национален конкурс за малки философи "Малкият принц", включен в Националния календар за дейности на МОН, ученичката от IV “А“ клас Зара Мирчева е отличена с второ място в първата възрастова група.

Тази година конкурсът се провежда за десети път и малките участници трябваше да разсъждават върху цитата от едноименната книга на Екзюпери – „ Това е въпрос на дисциплина….трябва редовно да изскубваш баобабите веднага щом ги разпознаеш сред розовите храсти, на които много приличат, когато са съвсем млади. Досадно е, но и много лесно.“

Това не е първа награда за Зара за тази учебна година. Преди няколко месеца тя получи специалната награда на журито за най-млад участник в раздел „Журналистика“  в Националния конкурс „Стоян Михайловски“ – Русе 2022, а в предходните години е била отличавана с призови места в редица национални конкурси за поезия.

Продължава...
25 Апр

Спечелен проект от Националната кампания на МОСВ „Чиста околна среда“ 2023, който се финансира от ПУДООС

Една хубава новина. Нашето училище, в лицето на госпожа Владимирова, за първи път след толкова години кандидатстване, спечели проект от Националната кампания на МОСВ „Чиста околна среда“ 2023, който се финансира от ПУДООС в размер на 7 500 лева.

Проектът е с името -"Зелена класна стая - инвестиция в бъдещето". Обновена ще бъде класната стая на 4. Б клас. Вече започна  обновяване и  изпълнение на проекта. Най-голямата придобивка е 65" тъчскрийн дисплей, който днес беше успешно монтиран в класната стая.

Продължава...
12 Апр

Великденска работилница

Весела великденска работилничка си направиха учениците - с  техните родители и педагогическите специалисти, които са част от екипа за личностна подкрепа в училище, преди светлия празник. В работилницата дейно се включи и госпожа Владимирова - директора на училището. Боядисването на яйчица беше вълнуващо събитие, в което децата шариха собственоръчно и с помощта на своите родители и учители, даже видимо се забавляваха. Традицията по Великден беше спазена и всички очакват с нетърпение светлия празник.

Весели празници!

Продължава...
07 Апр

Великденски благотворителен базар

Тазгодишният великденски благотворителен базар, който се проведе за два дни, предизвика огромен интерес сред цялата общност в училище. Ученици, родители, близки и учители се включиха и собственоръчно приготвиха вкусни лакомства или измайсториха продукти по повод Великден. Само за няколко минути се изкупи предлаганата празнична стока и в четвъртък, и в петък. Наред с учителите в продажбата на продукти се включи и председателят на Обществения съвет към училище - госпожа Мира Галова. Трицифрената сума, която се събра от великденския благотворителен базар, ще се използва за стимулиране на творческите и спортни постижения на учениците. Такива събития са чакани и много полезни, защото сплотяват цялата училищна общност.

Весела ваканция! Прекрасни празнични дни!

Продължава...
04 Апр

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ

На 29 март 2023 година учениците от  I „А“ и  I „Б“  клас отпразнуваха деня на грамотността.

В присъствието на своите родители и близки, първокласниците отпразнуваха най-светлия празник на познанието „Празник на буквите“.

Под ръководството на класните ръководители - госпожа Теменужка Георгиева и госпожа Нели Бойчева и  учителите ЦДО: госпожа Светомира Василева и госпожа Мариета Алексиева, децата отбелязаха успешния край на Буквара и заявиха готовност да посрещнат новите знания, които Читанката е подготвила на своите страници. Малчуганите получиха поздравления от своите учители и родители. Те показаха, че могат да четат и вече имат ключа към знанието. Грамота и читателски дневник бяха скъпоценните подаръци, които получиха в този специален празничен ден.

Сега поемат по-уверено към нови върхове. На добър час, първокласници!

Продължава...
04 Апр

Четвъртокласничка от ОУ „Димитър Благоев“ представи област Велико Търново на Националната олимпиада за четвъртокласници „Знам и мога“

На проведения на 1 април 2023 г. в Благоевград Национален кръг от олимпиадата за четвъртокласници „Знам и мога“ област Велико Търново бе представена от ученичката от IV„А“ клас на ОУ „Димитър Благоев“ Натали Стефанова. Тя се нареди сред 45-мата ученици от цялата страна, извоювали си правото да се състезават на финала, като преди това спечели призовото първо място в Областния кръг.
Националната олимпиада за четвъртокласници „Знам и мога“ се провежда всяка година в три кръга – Общински, Областен и Национален. Тя е интердисциплинарна и предполага изява на знания и умения, придобити чрез обучението по различни учебни предмети от началния етап на основната образователна степен. Съдейства за откриване на деца с развити на високо ниво умения за осмисляне и обобщаване на учебното съдържание.

 

Продължава...
01 Апр

По случай 2 април - Международния ден на детската книга четвъртокласниците осъществиха масово четене в училище

По случай 2 април - Международния ден на детската книга четвъртокласниците осъществиха масово четене в училище. По инициатива на Ученическия съвет четвъртите класове четоха български народни приказки.

Продължава...
Абонамент чрез RSS