21 Фев

Училищен кръг на състезанието по английски правопис Spelling bee

На 21 февруари се проведе училищния кръг на състезанието по английски правопис Spelling bee. 22 ученици от 5 до 7 клас се подготвиха и научиха правописа на 500 непознати думи на английски език.  Двукратната национална финалистка и бивша възпитаничка на ОУ „Д.Благоев“ Адриана Тодорова вдъхна кураж на състезателите и беше част от екипа за организиране и провеждане на състезанието. След оспорвана двучасова битка Константин Иванов от 6А клас победи, като спелува правилно думата energetic в 12-тия кръг на състезанието. Дариян Димитров от 6Б клас е на второ място, трето място зае Галин Халачев от 7А клас. Константин и Дариян ще се борят за място в регионалните квалификация на предстоящите онлайн квалификации.

В България състезанието се провежда за 14-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна. 4200 ученици от 5 до 7 клас се състезават в 283 училища в страната. И тази година над 4300 малки пчелички от 2 до 4 клас ще се включат в състезанието Spelling Bee Junior. В нашето училище то ще се проведе на 28 февруари и в него ще премерят сили 13 мотивирани малки пчелички. Учителите, които подготвят участниците, са старшите учители по английски език Нина Кожухарова и Татяна Райкова.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

 

Продължава...
Абонамент чрез RSS