28 Мар

Участие и представяне на училището ни в Регионален форум по НП "Иновации в действие" с домакини ОУ "Никола Йонков Вапцаров", град Разград

Участие и представяне на училището ни се осъществи на 28 март в Регионален форум по НП "Иновации в действие" с домакини ОУ "Никола Йонков Вапцаров", град Разград от педагогическите специалисти - Николаева и Цалкова. Темата на форума е - „АЗ, ТИ, ДРУГИТЕ И НЕПОЗНАТОТО В ПОЗНАТОТО - иновациите за позитивната промяна в образованието”. 23 училища участваха във форума. Открити работилници представящи иновацията на домакините - Капански накит и плетене без куки; Иглонабиване; Великденска работилница; Капански китки - СУ "Христо Ботев", град Кубрат. Изложение - "Жив музей на етнографската група КАПАНЦИ" - Капанска кухня, Облекло на капанците, Бит на капанците. Интересно и полезно!

Нашето представяне беше едновременно в различни стаи по направления. Николаева - "Образователни хоризонти: технологии и ресурси за успех" по направление „Дигитално предприемачество и STEM – творчество, иноваторство при разработване на дигитални проекти. Цалкова - Технологии за образование - от идеи до реализация по направление - Иновативни образователни технологии и ресурси.
Интересно беше и по време на пътуването ни до Разград! Преминахме през село Благоево, където на центъра се издига паметник на Димитър Благоев. Естествено, че спряхме за снимка. 
Уверихме се, че дори и в малкото ни наше училище, ние сме напредничави в иновациите в образованието. В това се убедиха и колегите на форума. 
Продължава...
27 Мар

Празник на буквите в 1. Б клас

Чуден "Празник на буквите" осъществиха в 1. Б клас в актовата зала на училището!

Децата доказаха на своите родители и близки, че могат да рецитират, пеят, танцуват, да пишат и четат! Имаше предизвикателства и към родителите и близките от първолаците. Всички ученици получиха - грамота, книга от учителите си - г-жа Николаева и г-н Кънчев и торта от родителите си! Както се полага на един страхотен празник!

Продължава...
25 Мар

Учениците от ОУ "Димитър Благоев" взеха участие в състезанието Буквоплет 2024

Учениците от втори клас: Мартин Желев и Никола Мечкаров от 2.а клас, и Борислав Станчев от 2.б клас взеха участие в състезанието Буквоплет 2024, което се проведе в събота, 23.03.2024 г. в 09:00 ч в РНБ "П. Р. Славейков".
Учениците показаха много задълбочени знания и добра предварителна подготовка в първи и втори кръг. Бяха от последните отпаднали във втори кръг, на крачка от финала, в който по регламент остават да се състезават 2 деца.

Продължава...
25 Мар

ОУ "Д.Благоев" бе домакин на Регионалните състезания по английски правопис Spelling bee

На 23.03.2024г. ОУ "Д.Благоев" бе домакин на Регионалните състезания по английски правопис Spelling bee със състезатели от областите Ловеч, Плевен, Габрово и Велико Търново /2-4 клас и 5-7 клас/. Имаме национален финалист - Мартин Ашиков от 3Б клас! Сияна от 4Б отпадна на крачка то третото място, Константин от 6А не успя да пребори силната конкуренция на връстниците си 5-7 клас. И тримата ни състезатели отново показаха знания и упоритост, ние сме изключително горди с тях!
Домакинството ни е на доброволен принцип и то носи престиж и добри думи за училището ни. В журито като доброволци бяха госпожа Попова от ПМГ Габрово и Соня Хааконен от ВТУ. Като доброволец помага и бивша "пчеличка" от СУ "В.Грънчаров" - Г.Оряховица. Благодарности към госпожа Райкова, госпожа Кожухарова, госпожа Петрова и Йордан Петков за чудесната и безпроблемна организация!
Стискаме палци на Марти на финала в София на 21 април!

Продължава...
12 Мар

Обща инициатива на клуб „ТВ в мреж@та“ с клуб „Арт креативност“, ръководител г-жа Венета Цалкова – „Училищно състезание по знание“

Представяме Ви и общата ни инициатива в епизоди с клуб „Арт креативност“, ръководител г-жа Венета Цалкова – „Училищно състезание по знание“ – 

Журналистът играе огромна роля в живота на хората, понеже споделя важна информация за света около тях. От голямо значение е не само КАКВА информация разпространяваш, но и КАК я разпространяваш. Трябва да бъдеш сериозен, учтив, шеговит, усмихнат – според ситуацията и темата е нужно да се лавира между различни състояния.
Да си журналист, не е лесно, уверяваме Ви!

Продължава...
04 Мар

Учителите и учениците от ОУ "Димитър Благоев" почетоха Националния празник на България - Трети март

На 3 март се навършват 146 години от Освобождението на България от османско иго. Ние от ОУ „Димитър Благоев“ не забравяме героите, дали живота си за нашата мила родина България.
Ученици от различни класове рецитираха и пяха български произведения заедно със своите учители. А в края на деня се проведе състезание между учителите на „Благоев“, в което участие взе и директорката на институцията – госпожа Надя Владимирова. Въпросите бяха свързани с предстоящия национален празник.
Денят в училището завърши с българска музика, положително настроение, както и с много, много усмивки по случай и другия голям български празник – Баба Марта.

     

Продължава...
Абонамент чрез RSS