25 Мар

Учениците от ОУ "Димитър Благоев" взеха участие в състезанието Буквоплет 2024

Учениците от втори клас: Мартин Желев и Никола Мечкаров от 2.а клас, и Борислав Станчев от 2.б клас взеха участие в състезанието Буквоплет 2024, което се проведе в събота, 23.03.2024 г. в 09:00 ч в РНБ "П. Р. Славейков".
Учениците показаха много задълбочени знания и добра предварителна подготовка в първи и втори кръг. Бяха от последните отпаднали във втори кръг, на крачка от финала, в който по регламент остават да се състезават 2 деца.

Продължава...
25 Мар

ОУ "Д.Благоев" бе домакин на Регионалните състезания по английски правопис Spelling bee

На 23.03.2024г. ОУ "Д.Благоев" бе домакин на Регионалните състезания по английски правопис Spelling bee със състезатели от областите Ловеч, Плевен, Габрово и Велико Търново /2-4 клас и 5-7 клас/. Имаме национален финалист - Мартин Ашиков от 3Б клас! Сияна от 4Б отпадна на крачка то третото място, Константин от 6А не успя да пребори силната конкуренция на връстниците си 5-7 клас. И тримата ни състезатели отново показаха знания и упоритост, ние сме изключително горди с тях!
Домакинството ни е на доброволен принцип и то носи престиж и добри думи за училището ни. В журито като доброволци бяха госпожа Попова от ПМГ Габрово и Соня Хааконен от ВТУ. Като доброволец помага и бивша "пчеличка" от СУ "В.Грънчаров" - Г.Оряховица. Благодарности към госпожа Райкова, госпожа Кожухарова, госпожа Петрова и Йордан Петков за чудесната и безпроблемна организация!
Стискаме палци на Марти на финала в София на 21 април!

Продължава...
Абонамент чрез RSS