28 Окт

Честит патронен празник! - 27 октомври 2023 година

В петък на 27 октомври нашето училище празнува своя традиционен патронен празник!

Събитието премина като организиран спортен празник за цялото училище на местността Ксилифор с много спортни активности, песни, танци, усмивки и игри в топлото есенно време.

Честит празник на всички!

 

Продължава...
23 Окт

Константин Иванов от 6. А клас е победител в училищния кръг на Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език

Константин Иванов от 6. А клас е победител в училищния кръг на Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език. Емилиян Чотов, Кристофър Стоянов, Гергана Минчева и Женянг Ли от 7 клас отстъпиха на шестокласника първото място в оспорвана битка - устно изложение на тема "Изкуственият интелект - проклятие или благословия?" Благодарим за смелостта на петимата участници, които аргументирано и с прозорливост разсъждаваха по темата.

Успех на Константин на областния кръг!

Продължава...
22 Окт

„Европейска седмица на програмирането“ 2023

„Европейска седмица на програмирането“ 2023
EU Code Week 2023
За шеста поредна година нашето ОУ "Димитър Благоев" се включи в инициативата „Европейска седмица на програмирането“.
От 7 до 22 октомври 2023 всички европейски и световни училища отбелязват важността на изучаването на програмирането, развитието на творческото мислене и цифровата грамотност.
Министерството на образованието и науката подкрепя инициативата на Европейската комисия, а ние се включихме отново.
Създадохме събитието "Code Masters Junior: Открий света на програмирането с нас!", което се осъществи в училище, в компютърните кабинети в периода 19 - 20 октомври в часовете по КОМПЮТЪРНО МОДЕЛИРАНЕ.
?Общо участваха 98 ученици от 3. А, 3. Б, 4. А и 4. Б клас.
Прочетете повече за инициативата ни
 

 

Продължава...
15 Окт

Класна стая на открито - 13 октомври 2023

Традиционната за нашето училище "Класна стая на открито" се осъществи на 13 октомври от всички класове - от 1. до 7. клас. Времето беше чудесно - есента ни се представи в целия си блясък. Някои класове направиха пешеходен тур из Велико Търново, като посетиха знакови места в красивия ни град - паметници, хълм Света гора, туристически дестинации. Други осъществиха маршрутни пътувания в страната - град Русе, град Плевен, град Габрово, Етнографски музей Етъра, град Троян. Това, което видяха и преживяха заедно, беше полезно и запомнящо се. 

Продължава...
09 Окт

Стартират Занимания по интереси(национално финансиране) в ОУ "Димитър Благоев" – град Велико Търново за учебната 2023-2024 година

Стартират Занимания по интереси(национално финансиране) в ОУ "Димитър Благоев" – град Велико Търново за учебната 2023-2024 година.

Прочетет повече ТУК

Продължава...
04 Окт

Педагогически специалисти от ОУ „Димитър Благоев“ бяха на обучение в Хърватска по Еразъм+

11 педагогически специалисти от ОУ „Димитър Благоев“ преминаха 7- дневен курс на обучение на тема Основни ИКТ инструменти за образование/The Fundamental ICT Tools for Education/ в Сплит, Хърватска, за периода 25 септември – 1 октомври 2023г. Образователният курс е част от дейностите по проекта „Нашата дигиталн@ мисия за следващото поколение“, финансиран по програма Еразъм+.

Прочетете повече тук

Продължава...
Абонамент чрез RSS