26 Ное

27 ноември, понеделник е неучебен ден за цялата община Велико Търново

Кметът Даниел Панов обяви 27 ноември, понеделник за неучебен ден. Причината е усложнената зимна обстановка след продължилия над 15 часа валеж от мокър сняг...Вижте повече ТУК

Продължава...
22 Ное

Турнир по шахмат в ОУ "Димитър Благоев"

Близо 50 ученици от начален и прогимназиален етап на обучение седнаха пред шахматните дъски в училище и показаха завидни умения с фигурите.
В последните няколко дни цяла България се вълнува със случващото се в Българската федерация по шахмат. Малки и големи се гордеят със златната корона, която женският отбор спечели на европейско ниво.
Блестящият успех на момичетата в Будва, Черна гора, засили още повече интереса на Благоевчетата към този спорт. В усилена надпревара учениците на ОУ "Димитър Благоев" показаха спортен хъс, но и уважение към противника.
Инициатор на турнира е г-н Капарашев, който е ръководител на група за занимания по интереси на Клуб по шах през учебната 2023-2024 година.
Победители в начален етап на обучение:
I място - Денислав Илиев - 4. Б клас
II място - Иван Каролев - 3. Б клас
III Борис Иванов - 4. А клас
Победители в прогимназиален етап на обучение:
I място - Калоян Стоянов - 5. В клас
II място - Константин Иванов - 6. А клас
III място - Явор Костадинов - 5. Б клас
Продължава...
22 Ное

14-то издание на международното състезание по творческо писане на английски език Creative writing

Днес седем шестокласници и една смела седмокласничка участваха в 14-тото издание на международното състезание по творческо писане на английски език Creative writing.

За 60 минути те писаха творческо съчинение в свободен формат и по нестандартна тема. Мария, Виктория, Константин /6. а клас/, Ана, Тея, Моника, Дарина /6. б клас/ и Калина /7. а клас/ се състезаваха с въображение, смела мисъл и отлични знания по езика със свои връстници от още 185 училища.

Надяваме се международното жури да се впечатли от творбите им! Очакваме резултати в началото на 2024 година!

#creativewriting #BCWC2024

Продължава...
18 Ное

17 ноември 2023 #ДенНаЧетенето2023 #ЧетенетоДаваВъзможности

С множество дейности по паралелки премина Националният ден на четенето в ОУ"Димитър Благоев" - 17 ноември 2023 година.

Може да видите повече в Ютуб канала на училището ни ТУК

Продължава...
12 Ное

В събота на 11 ноември в ОУ"Димитър Благоев" се проведоха - Тренинги за социално-психологическа подкрепа на ученици и педагогически специалисти в условията на кризи.

Извън учебните дни и часове в неучебен ден в ОУ "Димитър Благоев" се проведоха по график тренинги - във всяка паралелка под ръководството на класния ръководител, с времетраене 4 часа.

Продължава...
Абонамент чрез RSS