21 Дек

С Коледа в сърцето

"С Коледа в сърцето " - инициативи на 5. - 7. клас на три езика:

По-големи ученици четат коледни приказки на по-малки (1. - 4. клас) на български, руски и английски език.

Представяне на авторски текстове на ученици, вдъхновени от Коледа.

Книжен базар в актовата зала - посещения по график 3. - 7. клас.

Продължава...
08 Дек

Специалната награда от Националния ученически конкурс"Посланици на здравето" получиха лично от министри и зам. министри дечица от 1. Б клас в град София

Победители в ученическия конкурс „Посланици на здравето“ награди заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на церемония в София. „Поздравявам Ви за креативните решения и добрите идеи. Пожелавам на всички Вас да продължите своята ангажираност към здравето“, обърна се тя към участниците.

Нашият проект - "Билките и подправките - здраве и "суперхрана", с ръководител - госпожа Владимирова и 1. Б клас, е високо оценен от компетентното жури. Той получи заслужено специалната награда от състезанието за здравословен начин на живот и физическа активност.  

Националният ученически конкурс обединява усилията на няколко институции – на Министерството на здравеопазването, МОН, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерство на околната среда и водите, на Държавна агенция за закрила на детето, Регионалния офис на Световната Здравна Организация в България и БЧК.

Във втората фаза на състезанието бяха класирани 41 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна. Те получиха грамоти и предметни награди.

В събитието участваха също здравният министър проф. Христо Хинков, представители на Министерство на културата, младежта и спорта, ДАЗД, БЧК и др.

Можете да видите и новината ТУК

Продължава...
08 Дек

Среща на учениците от начален етап със служители от МВР - град Велико Търново и ЗООПОЛИЦИЯ в двора на ОУ "Д.Благоев"

  • 16 Юни 2024 |
  • Публикувана в БДП

Вълнуваща среща на учениците от начален етап се състоя в двора на училището на 5 декември 2023 г. със служители на МВР в града и ЗООПОЛИЦИЯ. Служителите запознаха учениците с предизвикателствата на зимното време пред пешеходците, велосипедистите и предпазните средства, свързани с безопасността на децата по пътищата. Най-вълнуващо от срещата беше представянето на обученото куче АРЕС, което е пълноправен член в редиците на МВР и е специално обучен да открива наркотици. Все още се обучава и е много послушен и дисциплиниран. Децата видяха и се докоснаха до оборудването на полицаите, чуха сирените и видяха светлините на полицейските автомобили. Десетки деца си замечтаха да станат полицаи и зоополицаи, когато пораснат!

Продължава...
04 Дек

Поредно успешно участие в Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" 2023

И тази учебна година се включихме в XV издание на Националния ученически конкурс "Посланици на здравето".

Тази година спечелихме поощрителна награда от конкурса и сме официално поканени на награждаването, което ще се състои в град София. Нашият проект - "Билките и подправките - здраве и "суперхрана", с ръководител - госпожа Владимирова и 1. Б клас, е високо оценен от компетентното жури. Всички реализирани дейности са насочени към здравословното хранене и редовната физическа активност. 

Партньори на МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО в рамките на конкурса са: Министерството на образованието и науката (МОН), Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Министерството на младежта и спорта (ММС), Министерството на културата (МК), Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД), Регионалния офис на Световната Здравна Организация в България (РОСЗОБ) и Български младежки Червен кръст (БМЧК).

 

Продължава...
Абонамент чрез RSS