23 Фев

ПЕТОКЛАСНИЦИ и ШЕСТОКЛАСНИЦИ от ОУ "Димитър Благоев" посетиха Художествената галерия "Борис Денев"

Изкуството е неизменна част от нашия живот – то, както казва големият испански художник и скулптор Пикасо, отмива от душата праха на ежедневието. Именно затова ние, учителите от проект "Културните институции като образователна среда", вярваме, че учениците трябва да се обучават с любов към изкуството.

Посредством постоянната експозиция на ХГ "Борис Денев" учениците от 5. „а”, 5. „б”, 6. „а” и 6. „б” клас на ОУ „Димитър Благоев” се запознаха с богатия фонд на галерията. Децата научиха редица любопитни факти за историята на сградата от г-н Мартин Митев – директор на ХГ "Борис Денев". Освен това бяха любезно разведени от екскурзовода на галерията, който им сподели вълнуващи истории за картините и скулптурите.
В полезрението на учениците попаднаха уникалните пейзажи и батални сцени на Борис Денев. Докоснаха се до автентични икони от 18 век. Видяха портрети на Васил Левски, скулптури от дърво, гипс и метал.

Най-накрая учителите на малките благоевчета г-жа Мишева, г-жа Юркова и г-н Кръстев проведоха кратки уроци, свързани с предметите литература, история, изобразително изкуство и руски език.

С посещението на ХГ „Борис Денев” продължава дейността по училищен проект, спечелен от Национална програма на МОН – „Осигуряване на съвременна образователна среда – Модул „Културните институции като образователна среда“.

Продължава...
Абонамент чрез RSS